IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 8:44 pm - 17 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Obiecte pirotehnice, confiscate de polițiști / doar penal întocmit în cauză sub aspectul infracțiunii de deținerea și folosirea de articole pirotehnice fără drept 

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au depistat vineri după amiaza, pe raza municipiului Călărași, în cartierul „Doi Moldoveni”, pe F. Ana Maria, de 25 de ani, din localitate, care deținea și comercializa fără drept cantitatea de 1200 articole pirotehnice (petarde), ambalate în 20 de cutii.
Obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea și folosirea de articole pirotehnice fără drept, conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
·                            
 
Alcoolemie peste limita prevăzută de lege / dosar penal

La seara de 16 decembrie a.c., ora 2230, polițiștii din Oltenița au depistat pe bulevardul Tineretului autoturismul marca Opel Corsa, condus de C. Nicolae, de 34 ani, din localitate.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

·                            

 
Accidente rutiere, produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă / recomandări pentru conducătorii auto
În dimineața de 14 decembrie a.c., ora 09:50, în timp ce conducea autoturismul marca Ford, pe DN 4, în afara municipiului Oltenița, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu zăpadă, D. Eleonora, de 35, din Oltenița, a pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul VW Polo, condus regulamentar de C. Nicolae, de 63 ani, din Oltenița.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducătorilor auto, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

·                            

În seara de 15 decembrie a.c., ora 18.00, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, pe D.N 3, în afara localității Mihai Viteazu, județul Călărași, pe fondul rulării pe sensul opus de mers, Ș. Ion, de 55 de ani, din București, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia, condus de V. Adrian, de 25 ani, din Călărași. În urma acestui impact autoturismul condus de bărbatul din București a fost proiectat în autoturismul marca Ford, condus de G. Petrică, de 34 ani, din Călărași.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui V. Maria, de 73 de ani, a lui G. Costel, de 19 ani, a lui V. Gheorghe, de 53 de ani, toți din comuna Modelu, județul Călărași, și rănirea ușoară a lui Ș. Maria, de 56 de ani, din București.
Conducătorii autoturismelor au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit în cauză.

·                            
În ziua de 16 decembrie a.c., ora 11.50, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Sandero, pe D.N 3, în afara comunei Vlad Țepeș, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, parțial alunecos, J. Monica, de 35 ani, din București, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Mașina a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un copac din marginea drumului.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui G. Nicolae, de 59 ani, și a lui M. Cornel, de 12 ani, ambii din București, pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultat fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

·                            
           
În ziua de 16 decembrie a.c., ora 14.10, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Solenza pe D.J. 307 A, în afara comunei Independența, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil parțial alunecos, M. Iulian, de 36 ani, din municipiul Călărași, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Autovehiculul a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un copac.
Din accident a rezultat rănirea gravă a lui N. Păuna, de 58 ani, rănirea ușoară a lui M. Elena, de 33 ani, ambele din Călărași, pasagere în autoturism, și a conducătorului auto.
Șoferul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Pentru o călătorie sigură în condițiile scăderii temperaturilor și apariției fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere și să aibă în vedere următoarele:
Ø      Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece.
Ø      Informarea asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
Ø      Evitarea acționării bruște a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului.


Ø                 Echiparea autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip și lanțuri.
Ø                 Asigurarea unei rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență, apelând cu mult calm numărul de urgență 112, precum și un încărcător/baterie de rezervă.
Ø                 Utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.
Ø      Păstrarea unei distanțe mai mare față de autovehiculele care circulă în față.
Ø                 Respectarea indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și a autosalvărilor. 

Comentariile sunt inchise.