IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Media 12:28 pm - 18 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Dor Mărunt – Suspect de furt de cablu telefonic, depistat de către poliţişti pe o stradă din localitate

În ziua de 17 octombrie a.c., ora 11.30, agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt, împreună cu lucrători ai Postului de Poliţie Dragoş Vodă, au depistat pe strada Posada, din localitatea Dragoş Vodă, pe V. Dumitru, de 68 ani, din Municipiul Bucureşti, care avea asupra sa un colac de cablu telefonic.
 
Cu ocazia controlului corporal efectuat, poliţiştii au găsit asupra bărbatului, şi o foarfecă de vie, procedându-se la ridicarea celor două bunuri, în vederea stabilirii provenienţei acestora.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că de pe un stâlp din beton, situat pe strada Principală, din localitatea Dragoş Vodă, au fost secţionate şi sustrase 2 cabluri telefonice, amplasate aerian, inserţia acestora corespunzând cu cele descoperite asupra lui V. Dumitru.
 
Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior de către societatea prejudiciată.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie prin parchet.  

·                              
 
Călăraşi – Persoană  accidentată pe o trecere de pietoni
 
În ziua de 17 octombrie a.c., ora 08.34, M. Marius Florian, de 41 ani, din  Municipiul Călăraşi, a condus pe Bulevardul Republicii din aceeaşi localitate, autoturismul marca Saab, proprietate personală, iar la intersecţia cu strada Sloboziei, a surprins şi accidentat grav pe D. Ionel, de 45 ani, din Călăraşi, care în calitate de pieton, traversa strada prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.
           
În urma accidentului a rezultat  vătămarea corporală gravă a pietonului şi avarierea în proporţie de 2 % a autoturismului.
 
Poliţiştii au stabilit faptul că şoferul autoturismului posedă permis de conducere, categoria B, din anul 1998 şi fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ, recoltându-i-se, totodată şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie prin parchet.
·                            
 
Mănăstirea – Poliţiştii au probat activitatea infracţională a 2 persoane suspecte care au încercat să sustragă bunuri din incinta unei societăţi comerciale
 
În urma activităţilor de investigare întreprinse de către lucrătorii Postului de Poliţie Mănăstirea în cauza privind comiterea infracţiunii de tentativă de furt calificat, din incinta unei societăţi cu profil agricol, din Comuna Mănăstirea, la data de 13 octombrie a.c., au fost identificaţi R. Eugen, de 35 ani şi E. Marian, de 49 ani, ambii din Comuna Mănăstirea, care în seara de 13 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, au fost surprinşi de către agenţii de pază ai societăţii, în timp ce încercau să sustragă profile metalice, aceştia reuşind sa fugă.
 
Faţă de cei doi suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, urmând  a se propune soluţie prin parchet.

·                            
 
Activităţi preventive pe linie rutieră desfăşurate de către poliţişti, pe raza Comunei Independenţa
 
În ziua de 17 octombrie a.c., intervalul orar 18.00 – 20.00, poliţişti din cadrul Postului de poliţie Independenţa, împreună cu lucrători de poliţie ai Biroului Rutier Călăraşi  au organizat şi desfăşurat pe raza Comunei Independenţa o acţiune pe linie de circulaţie rutieră.
 
Au fost verificate 14 autoturisme, 31 de persoane au fost legitimate şi 14 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.
 
Poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, 6 dintre acestea, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de 1 260 lei.
 
Astfel de acţiuni pe linia diminuării riscului rutier vor continua pe toate drumurile judeţene.
   
·                            
 
Dragalina – Dosar penal întocmit în trafic unui şofer care nu posedă permis de conducere
 
În ziua de 17 octombrie a.c., o patrulă formată din poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dragalina a depistat pe strada Stejarului, din Comuna Dragalina, pe T. Valentin, de 26 ani, din Comuna Dragalina, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Vectra, proprietate personală.
 
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

Comentariile sunt inchise.