IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 7:07 pm - 23 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Minori, identificați de polițiști, ca suspecți de furtul unui computer din incinta unei școli din Oltenița

Poliția Municipiului Oltenița a fost sesizată în ziua de 22 ianuarie a.c., ora 07.45,  prin SNUAU 112, de directorul unei școli generale din localitate, cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în incinta unității de învățământ, prin forțarea unei ferestre, și au sustras un computer.

Investigațiile efectuate de polițiști au condus la identificarea cu operativitate a patru tineri, cu vârste între 15 și 17 ani, toți din Oltenița, suspectați de comiterea furtului.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit unității școlare.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

·                             

Perișoru – minori, suspectați de furtul mai multor bunuri dintr-o locuință

În ziua de 21 ianuarie a.c., ora 14.30, B. Ion, de 58 ani, din municipiul Constanța, a sesizat polițiștilor faptul că persoane necunoscute au pătruns în anexele unui imobil nelocuit, deținut de acesta pe raza comunei Perișoru, de unde i-au sustras bunuri.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Perișoru au demarat de îndată cercetările pentru identificarea suspecților și recuperarea prejudiciului produs, constând în foarfece de tăiat tablă, clești metalici, bobină și cablu electric, bunuri în valoare de 600 lei.

Investigațiile au condus către G. Petre, de 17 ani, R. Alexandru, de 17 ani, și H. Marian, de 16 ani, toți din comuna Perișoru, suspectați de comiterea faptei.

De la cei trei au fost recuperate 30% din bunuri, restul obiectelor sustrase din anexele locuinței fiind valorificate pe raza municipiului Fetești.  

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care sunt continuate cercetările pentru recuperarea întregului prejudiciu și stabilirea activității infracționale a suspecților.

·                             

Moped, condus de un tânăr din comuna Ștefan cel Mare, care nu posedă permis

În ziua de 22 ianuarie a.c., ora 10.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Ștefan cel Mare l-au depistat pe T. Costin, de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

·                             

Pietoni, sancționați de polițiștii rutieri

În perioada 21 – 22 ianuarie a.c., pe drumurile publice din județ s-a desfășurat o acțiune care a vizat reducerea numărului accidentelor rutiere grave și a consecințelor acestora, produse pe fondul indisciplinei pietonilor.

Polițiștii rutieri au aplicat 201 sancțiuni contravenționale, dintre care 113 pentru abaterile comise de pietoni, au reținut conducătorilor auto și 13 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulație, pietonii trebuie să traverseze strada doar prin locurile special amenajate – „trecere pentru pietoni”, acolo unde sunt instalate semafoare – doar pe culoarea verde, și întotdeauna după o asigurare corespunzătoare!

·                             

Creșterea gradului de siguranță a elevilor – prioritate a polițiștilor călărășeni

Polițiștii continuă acțiunile în cadrul Programului cadru național pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel că, în ziua de 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 10.00-15.00,  polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Poliției Municipiului Călărași au efectuat o acțiune de prevenire și combatere a absenteismului școlar, pe raza municipiului Călărași.

Au fost legitimate 25 de persoane, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost verificate 10 unități de alimentație publică, unde au fost identificați 6 elevi care absentau de la cursurile unui liceu.

Unitatea de învățământ și părinții acestor elevi au fost informați cu privire la situația constatată.

De asemenea, polițiștii  au participat la o oră de educație cu elevii unei clase a XII – a ai Liceului Danubius, cu care au discutat despre implicațiile actelor de violență în școli.

Comentariile sunt inchise.