IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 6:47 pm - 21 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Grădiștea – prins în flagrant de polițiști, după ce a cules o tonă de porumb, în vederea sustragerii

Agenții Postului de Poliție Grădiștea au prins în flagrant, în seara de 20 ianuarie a.c., un bărbat care a sustras, în vederea valorificării, aproximativ o tonă de porumb, de pe terenul unei societăți agricole.

În jurul orei 17.30, în zona de nord a satului Rasa, în vecinătatea lacului Gălățui, E. Petre, de 45 ani, din comuna Grădiștea, a fost prins de polițiști, pe terenul cultivat de o societate agricolă, dar nerecoltat, după ce a cules aproximativ 1000 kg de porumb știuleți. Aceștia erau strânși în grămezi, urmând să fie încărcați și sustrași cu un atelaj hipo, în vederea valorificării.

Porumbul a fost recuperat în integralitate și predat părții vătămate, în cauză fiind efectuate cercetări în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

·                             

Comuna Ileana – suspect de furt din anexa unei locuințe, identificat de polițiști

Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat pe M. Tudor, de 47 ani, din comuna Ileana, suspectat de furtul unei căzi din fontă și al unei cantități de lemne de foc din dependința locuinței unei bătrâne din localitatea Podari.

În noaptea de 18/19 ianuarie a.c., acesta a pătruns fără drept în curtea imobilului victimei, de unde a sustras bunurile în valoare de 400 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50% și a fost restituit părții vătămate, fiind continuate cercetările în cauză sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

·                             

Oltenița – flagrant / prins de polițiști, după ce a sustras deșeuri metalice

Agenți din cadrul Poliției Municipiului Oltenița și jandarmi, sesizați despre producerea unei infracțiuni de furt, în seara de 20 ianuarie a.c., ora 19.00, au prins  o persoană care a sustras deșeuri de cupru și bronz din incinta unei societăți comerciale din localitate.

Asupra lui N. Ștefan, de 27 ani, din municipiul Oltenița, au fost găsite 15 kg de cupru și 14 kg de bronz, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

·                             

Călărași – suspect de tâlhărie, arestat preventiv

Polițiștii l-au prezentat ieri Parchetului și Judecătoriei Călărași, cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie asupra unei femei din municipiul Călărași, pe suspectul M Ionel.

Reamintim că operativitatea cu care au acționat polițiștii, în seara de 19 ianuarie a.c., a făcut posibilă prinderea și identificarea, la scurt timp și în apropierea locului săvârșirii tâlhăriei, a suspectului M. Ionel, de 45 ani, din municipiul Călărași, care a deposedat, prin forță, o femeie de 57 ani, de bunurile deținute. Prejudiciul a fost recuperat.

Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

·                             

Conducere sub influența alcoolului

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au depistat, în ziua de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 16,20, pe C. Marian, de 45 ani, din comuna Radovanu, care conducea pe D.J. 403, un autoturism marca Volkswagen, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Ca urmare a testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

·                             

Accident rutier, produs pe DN 4, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor cinci

În dimineața de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 07:40, pe D.N. 4, V. Marian, de 49 ani, din orașul Bușteni, județul Prahova, a condus un autoturismul Ford și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o autoutilitară, ce tracta o semiremorcă, fiind condusă de C. Gheorghe, de 60 ani, din orașul Pantelimon, județul Ilfov.

În urma coliziunii, autoutilitara a intrat pe contrasens, unde a lovit autoturismul marca Daewoo Matiz, condus regulamentar de I. Gheorghiță, de 27 ani, din municipiul București.

Din accident a rezultat decesul lui D. Carmen, de 23 ani, din comuna Luica, județul Călărași, vătămarea corporală gravă a conducătorului autoturismului Daewoo și vătămarea corporală ușoară a altor patru persoane (trei pasageri în autoturismul Daewoo și conducătorul autoutilitarei).

Conducătorii auto, V. Marian și C. Gheorghe, au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Comentariile sunt inchise.