IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 12:17 pm - 25 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Polițiștii călărășeni au identificat la scurt timp după comiterea faptei o persoană suspectă de furtul mai multor componente de la un autoturism

În ziua de 24 octombrie a.c., Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată de către P. Bogdan, de 27 ani, din Municipiul Călărași, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri de la autoturism.
Din verificările efectuate de lucrătorii Biroului de Investigații Criminale Călărași s-a stabilit că în noaptea de 21/22 octombrie a.c., persoane necunoscute au sustras prin smulgere, de la autoturismul marca BMW, ce se afla parcat pe strada Prelungirea București, din Municipiul Călărași, două praguri ornamentale, grila de radiator și bandouri stânga-dreapta, valoarea prejudiciului creat fiind de 4500 lei.
Urmare a activităților de investigare întreprinse de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale și Biroului Ordine Publică Urban Călărași a fost identificat C. Vasilică, de 22 ani, din Comuna Grădiștea, suspect de comiterea faptei.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.
Pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se propune soluție prin parchet.


Polițiștii călărășeni și oltenițeni au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora, precum și pentru prevenirea absenteismului școlar

Ieri, 24 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 11.00, lucrători din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călărași au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii violenței în școli, a absenteismului școlar și prevenirea consumului, deținerii și comercializării substanțelor psihoactive în zona unităților de învățământ de pe raza Municipiului Călărași.
Au fost legitimate 19 persoane și au fost efectuate verificări la 6 societăți
comerciale din zona adiacentă unităților școlare, fiind depistați 4 elevi care absentau de la cursuri, aceștia fiind conduși la unitatea de învățământ de care aparțineau.
A fost informată conducerea unității școlare cu privire la comportamentul elevilor și au fost reintegrați la orele de curs.
Cu această ocazie, polițiștii au dezbătut cu elevii o temă privind Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, în cadrul unei ore de curs.


Polițiști din cadrul Compartimentului Proximitate al Poliției Municipiului Oltenița au acționat în ziua de 24 octombrie a.c., în intervalul orar 09.30 – 12.00, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, situate pe raza Municipiului Oltenița.
Au fost verificate 5 unități de alimentație publică, ocazie cu care au fost identificați 11 elevi care absentau de la cursurile liceale.
Au fost întocmite informări către unitățile de învățământ cu privire la aspectele constatate, iar părinților li s-a adus la cunoștință, în scris despre comportamentul copiilor.


Mandate de arestare preventivă emise de instanțele de judecată pentru persoanele suspecte de comiterea de fapte penale

Ieri, 24 octombrie a.c., Judecătoria Călărași a emis pe numele persoanelor suspecte, M. Gheorghe, de 18 ani și A. Stelian, de 17 ani, ambii din Comuna Independența, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, respectiv 19 zile.
Cei doi tineri sunt suspecți de săvârșirea infracțiunii de furt din locuința părții vătămate M. Elena, amplasată pe raza Comunei Independența, comisă la data 20 septembrie a.c.


În decursul zilei de ieri, 24 octombrie a.c., Judecătoria Călărași a emis un mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile pe numele lui S. Ionuț, de 32 ani, din Comuna Unirea, suspect de comiterea infracțiunii de tâlhărie asupra părții vătămate P. Ștefan, de 44 ani, din Comuna Cuza Vodă.


Oamenii legii au verificat legalitatea actelor de comerț cu produse de panificație pe raza Orașului Fundulea și în localitatea Gostilele

Ieri, 24 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 14.30, lucrători din cadrul Poliției Orașului Fundulea, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Călărași, au desfășurat activități pe raza Orașului Fundulea și a localității Gostilele pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație.
Au fost verificate 7 societăți comerciale de profil, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 Republicată, în cuantumul de 5.000 lei, valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea confiscării fiind de 1 077 lei.
Exemple:
– În cadrul unei societăți comerciale din Orașul Fundulea, polițiștii au stabilit că în perioada 16 – 24 octombrie a.c., gestionara V. Elena, nu a evidențiat pe casa de marcat un număr de 420 pâini, în valoare de 336 lei.
– În cadrul unei alte societăți comerciale, s-a stabilit că în ziua de 24 octombrie a.c., gestionara I. Vasilica nu a evidențiat pe casa de marcat un număr de 100 pâini, în valoare de 65 lei.
– În cadrul unei societăți comerciale din localitatea Gostilele, s-a stabilit că în perioada 18 – 24 octombrie a.c., gestionara C. Georgeta nu a evidențiat pe casa de marcat un număr de 570 pâini, în valoare de 456 lei.
– În cadrul unei alte societăți comerciale cu punct de lucru pe raza localității Gostilele, s-a stabilit că gestionara T. Elena nu a evidențiat pe casa de marcat un număr de 225 pâini, în valoare de 180 lei. 
– În cadrul unei alte societăți comerciale de pe raza localității Gostilele, polițiștii au stabilit că în ziua de 24 octombrie a.c., gestionara R. Florentina nu a evidențiat pe casa de marcat un număr de 50 pâini, în valoare de 40 lei.

Cele 5 persoane, angajate ale societăților comerciale au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 12/1990 Republicată, totodată fiind ridicate, în vederea confiscării, sumele de bani reprezentând contravaloarea pâinilor neevidențiate pe casa de marcat.


Acțiuni desfășurate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale organizate pe raza Secțiilor de Poliție Rurală Călărași și Gălbinași

În ziua de 24 octombrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 02.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Călărași, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călărași și cei ai Biroului Rutier Călărași, au organizat și desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență.

Au fost aplanate 2 stări conflictuale, fiind legitimate 82 de persoane și verificate 68 de autovehicule depistate în trafic.

Oamenii legii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 republicată și O.U.G. nr. 195/2002 republicată, în valoare totală de 11 220 lei.

Exemple : 

– A fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/ 1991 R, angajatul unei societăți comerciale, D. Florin, de 25 ani, din Comuna Jegălia, pentru comercializarea de băuturi alcoolice după programul de funcționare.
– A fost sancționat contravențional, F. Săndel, de 28 ani, din Comuna
Jegălia, care a tulburat liniștea publică prin strigăte și larmă, pe raza localității.


În decursul aceleiași zile, în intervalul orar 21.00 – 01.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au acționat pe raza Comunei Fundeni pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.
Au fost legitimate 35 de persoane, fiind verificate în trafic, 26 de autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2 220 lei și a fost constatată o faptă de natură penală.
Exemple:
– În jurul orei 23.30, a fost depistat în trafic P. Costin, de 24 de ani, din Municipiul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe DJ 301, pe raza Comunei Fundeni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat).
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul figura în evidențele poliției având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat din data de 19 octombrie a.c.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, urmând a se propune soluție prin parchet.


Dosare penale întocmite de oamenii legii la regimul rutier

În seara zilei de 24 octombrie a.c., în jurul orei 20.13, patrula formată din agenți de poliție ai Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Eroilor, din Municipiul Călărași, pe S. Iulian, de 24 ani, din Comuna Vlad Țepeș, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,74 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.


În dimineața zilei de 25 octombrie a.c., ora 02.45, agenți ai Secției 1 Poliție Rurală Călărași au depistat pe un drum public de la marginea Comunei Jegălia pe C. Cosmin, de 23 ani, din Comuna Perișoru, în timp ce conducea un moped, fără a
poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Lui C. Cosmin i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.


În decursul aceleiași dimineți, agenții Secției 1 Poliție Rurală Călărași au depistat pe raza Comunei Jegălia, pe A. Claudiu, de 20 ani, din aceiași localitate, în timp ce conducea un moped, neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

Comentariile sunt inchise.