IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 2:12 pm - 5 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Acțiune desfășurată pe raza Comunei Dragalina pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional

În perioada 03 – 04 iulie a.c., lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina și cei din cadrul Postului de Poliție Dragalina au desfășurat o acțiune pe raza de competență, pe linia prevenirii faptelor antisociale și protejarea populației împotriva unor activități ilicite.
Polițiștii au verificat în trafic, 17 autovehicule și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 2400 lei.
Exemple:
Au fost depistați Ș. Mihai, de 26 ani, din Comuna Dragalina și F. Laurențiu, de 31 ani, din Municipiul Slobozia, județul Ialomița, în timp ce efectuau acte de comerț, pe marginea drumului DN21, în zona Drajna, oferind spre vânzare pepeni și caise, fără documente de proveniență, fapt pentru care au fost sancționați contravențional de polițiști.


Depistat de polițiști, la volanul autoturismului, cu o alcoolemie peste limita legală admisă

În dimineața de 04 iulie a.c., ora 02.00, patrula formată din agenți ai Biroului Rutier Oltenița și Biroului Ordine Publică Urban Oltenița, împreună cu un jandarm, a oprit pentru control, pe strada Heliade Rădulescu, din Municipiul Oltenița, autoturismul marca Daewoo Cielo, condus de C. Aurelian, de 29 ani, din aceeași localitate. 
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat cantitatea de 0,66 mg/litru alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la Spitalul Municipal Oltenița, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală, urmând a se propune soluție prin parchet.


Aflat sub influența alcoolului, un șofer a acroșat un alt autoturism ce se afla parcat, proiectându-l într-un gard

În dimineața de 04 iulie a.c., ora 01.13, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U.112 de către D. Luis, de 24 ani, din Comuna Ileana, cu privire la faptul că un camion condus de o persoană în stare de ebrietate a intrat în coliziune cu autoturismul tatălui său, care se afla parcat în apropierea gardului împrejmuitor al locuinței.
Cu ocazia deplasării la fața locului, echipa operativa a stabilit că în timp ce a efectuat manevra de întoarcere a autoutilitarei marca Volvo, pe un drum public de pe raza Comunei Ileana, C. Constantin, de 50 ani, din Comuna Tichilești, județul Brăila, a acroșat cu partea din spate, autoturismul marca Opel Astra, proprietatea lui D. Titi, ce se afla parcat, lângă gardul împrejmuitor al imobilului.
În urma impactului, autoturismul marca Opel a fost proiectat în gardul din plasă, distrugându-l pe o distanță de 4 m.
Conducătorul auto C. Constantin a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Lehliu-Gară, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, urmând a se propune soluție prin parchet.

Dosar penal pentru conducerea unui moped fără a poseda permis de conducere

În ziua de 04 iulie a.c., în jurul orei 16.15, agenți din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă au depistat pe raza Comunei Cuza Vodă, pe I. Ionel, de 24 ani, din aceeași localitate, care conducea un motoscuter, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.