IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 1:21 pm - 20 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiștii din Comuna Independența

Ieri, 19 iunie a.c., agenții Postului de Poliție Independența au pus în aplicare mandatul de executare emis la data de 17 iunie a.c. de Judecătoria Sectorului 3 București, pe numele lui M. Liviu, de 29 ani, din Municipiul București, ce locuia fără forme legale pe raza Comunei Independența, județul Călărași.
Bărbatul, condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a fost predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, Compartimentul Urmăriți, în vederea depunerii acestuia în penitenciar.


Polițiștii oltenițeni au acționat pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar

În ziua de 19 iunie a.c., în intervalul orar 09.00-12.00, polițiști din cadrul 
Compartimentului Proximitate Oltenița au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar și a respectării prevederilor H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților, în zonele adiacente unităților de învățământ de pe raza Municipiului Oltenița.
Oamenii legii au verificat 5 unități de alimentație publică, ocazie cu care, în incinta acestora au fost depistați 8 elevi care absentau de la cursurile liceale, care au fost conduși, în vederea continuării orelor de curs, în cadrul unităților de învățământ.

Totodată, polițiștii nu au identificat societăți comerciale amplasate în apropierea unităților de învățământ care să încalce prevederile H.G. nr. 128/1994 și nu au fost depistați minori care să consume băuturi alcoolice.


Ștefan cel Mare – Identificat de oamenii legii după ce a sustras o caprină de la stâna unui consătean

În ziua de 19 iunie a.c., lucrătorii Postului de Poliție Ștefan cel Mare au fost sesizați de B. Ionuț, de 26 ani, din Comuna Ștefan cel Mare, cu privire la faptul că în perioada 16 – 19 iunie a.c., i-a fost sustrasă o capră de la stâna de animale pe care o deține și care este situată în afara localității, pe câmp, cauzând un prejudiciu în valoare de 200 lei.
În urma cercetărilor efectuate, agenții postului de poliție au identificat pe C. Cristian, de 18 ani, din Comuna Ștefan cel Mare, suspect de comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.


Perișoru – Minor accidentat

În după-amiaza zilei de 19 iunie a.c., în jurul orei 18.45, D. Mihai, de 76 ani, din Comuna Perișoru, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, pe o stradă din interiorul Comunei Perișoru, a surprins și accidentat pe minorul G. Mădălin, de 4 ani, din localitate, care fiind nesupravegheat, a pătruns în fugă pe partea carosabilă, în dreptul locuinței sale.

Din accident a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat inițial la Spitalul Județean Călărași, în vederea acordării de îngrijiri medicale și ulterior, la un spital din București.
Polițiștii au stabilit că șoferul autoturismului posedă permis de conducere, categoriile B, C și E, din anul 1968 și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ, recoltându-i-se totodată și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin parchet.


Oltenița – Depistat la volanul autoturismului, cu o alcoolemie peste limita legală

În dimineața zilei de 19 iunie a.c., ora 01.15, patrula formată din polițiști ai Biroului Ordine Publică Urban și Biroului Rutier Oltenița a oprit pentru control, pe Bulevardul Republicii, din Municipiul Oltenița, autoturismul marca VW, condus de M. Adrian, de 24 ani, din Comuna Ulmeni.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică și fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.