IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 5:46 pm - 29 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

În perioada 27 – 28 aprilie a.c., polițiștii, care au desfășurat acțiuni specifice, pe raza județului Călărași, au constatat 36 de infracțiuni, dintre care 17 în flagrant, și au aplicat 230 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 49530 lei.
Au fost prinse și încarcerate două persoane urmărite național.

Persoane urmărite, depistate de polițiștiPolițiști din cadrul I.P.J. Călărași – Poliția Orașului Fundulea și Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au depistat, la data de 27 aprilie a.c., pe M. Ion, de 54 ani, din Comuna Belciugatele, județul Călărași, persoană urmărită național.
La data de 24 aprilie a.c., Judecătoria Lehliu-Gară l-a condamnat pe bărbat la pedeapsa de 6 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență.
M. Ion a fost preluat de polițiști în vederea transferării în penitenciar.•În seara de 28 aprilie a.c., ora 20:40, agenți de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Victoriei, pe N. Florian, de 26 ani, din Călărași, persoană urmărită la nivel național.
La data de 23 aprilie a.c., Tribunalul Călărași a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul fiind condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.N. Florian a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Zona rurală Oltenița – acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a comercializării ilegale de pește și subproduse din peșteÎn ziua de 27 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au desfășurat, pe raza comunei Mânăstirea, o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a comercializării ilegale de pește și subproduse din pește, în timpul căreia au verificat 22 de autovehicule și au legitimat 39 de persoane.
Oamenii legii au constatat 3 infracțiuni la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au confiscat peste 90 kg de pește.
Exemple:
– M. Tudor, de 41 ani, din comuna Mânăstirea, a fost depistat în timp ce transporta 50 kg pește, în vederea comercializării, fără a deține documente legale de proveniență;
– D. Mihai, de 27 ani, din comuna Mânăstirea, a fost depistat transportând 25 kg pește, în vederea comercializării, fără a deține documente legale de proveniență;
– Polițiștii l-au depistat pe raza comunei și pe B. Nicolae, de 31 ani, care transporta, în vederea comercializării, 17 kg de pește, fără documente legale.
În cele trei situații au fost întocmite acte premergătoare conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar cantitatea totală de 92 kg de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată unei societăți comerciale pentru valorificare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștiLa volanul unui autoturism, la doar 15 ani
La data de 26 aprilie a.c., ora 02.25, agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Locomotivei pe V. Andrei, de15 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

La data de 26 aprilie a.c., ora 13.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Dorobanțu au depistat pe D.J. 304 pe C. Constantin, de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

În seara de 26 aprilie a.c., ora 18.24, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București pe G. Vasile, de 63 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Hyundai, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 26 aprilie a.c., ora 23.15, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Năvodari pe S. Cristian, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan și a refuzat testul alcoolscop și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 27 aprilie a.c., ora 0305, agenți din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit în trafic, pe strada Aleea Flacăra un autoturism marca Opel, condus de C. Adrian, de 18 ani, din localitate, care a prezentat o concentrație alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul de la volan nu poseda nici permis de conducere.

În seara de 27 aprilie a.c., ora 21.00, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Dobrogei pe M. Ionel, de 34 ani, din Călărași, în timp ce conducea un moped, prezentând o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 27 aprilie a.c., ora 21.30, agenți din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au depistat pe M. Răducu, de 27 ani, din comuna Ulmeni, județul Călărași, în timp ce conducea un moped pe D.N. 31, fără a poseda permis de conducere.

La data de 28 aprilie a.c., ora 03.30, Poliția Orașului Fundulea a fost sesizată de O. Dorel, de 26 ani, din localitate, și de S. Ștefan, de 24 ani, din comun Ileana, județul Călărași, despre faptul că au fost implicați într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că S. Ștefan, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, pe fondul unei manevre neregulamentare de mers cu spatele, în parcarea unei stații de alimentare cu carburant, a lovit autoturismul marca Opel, care se afla staționat.
La testarea cu aparatul etilotest a ui S. Ștefan a rezultat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosare penale, în toate aceste situații, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute și pedepsite de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În perioada următoare, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor intensifica activitățile pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație și a faptelor antisociale pe drumurile publice de pe raza județului.
Sub sloganului „România, alege viața!”, în cadrul activităților ce urmează a se desfășura în trafic, vor fi folosite, la capacitate maximă, toate aparatele de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Accidente rutiere

La data de 27 aprilie a.c., ora 04.30, pe D.J. 201 B, în afara orașului Lehliu-Gară, P. Alexandru, de 19 ani, din București, în timp ce conducea un autoturism marca VW Passat, pe fondul neadaptării vitezei pe un segment de drum în curbă, a pierdut direcția de deplasare și, părăsind partea carosabilă, a intrat într-un copac. 
Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerilor U. Andrei, de 17 ani, G. Cristian, de 19 ani, și I. Cristian, de 45 ani, toți din București.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 27 aprilie a.c., în jurul orei 0815, la intersecția D.J. 402 cu D.J. 403, în centrul comunei Luica, I. Leonard, de 38 ani, din municipiul Constanța, în timp ce conducea un autoturism marca Jeep, pe fondul nerespectării semnificației indicatorului „Oprire”, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Chrysler, condus regulamentar de R. Petrică, de 38 ani, din municipiul Călărași.Din accident a rezultat rănirea gravă a lui R. Ana, de 14 ani, din Călărași, pasageră în autoturismul Chrysler. 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În dimineața de 28 aprilie a.c., ora 06:00, B. Victor, de 45 ani, din comuna Mitreni, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Super Nova, pe D.N. 4, în afara localității Frumușani, a pierdut controlul volanului, autovehiculul părăsind partea carosabilă și lovind un copac.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui E. Ioana, de 45 ani, din comuna Mitreni, Z. Florin, de 37 ani, și Z. Marin, de 59 ani, ambii din comuna Curcani, pasageri în autoturism.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Comentariile sunt inchise.