INVITAŢIE LA FILM, ADRESATĂ DE POLIŢIŞTI ÎN ZIUA DESTINATĂ PREVENIRII DELINCVENŢEI JUVENILE

Media 6:50 pm - 29 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru INVITAŢIE LA FILM, ADRESATĂ DE POLIŢIŞTI ÎN ZIUA DESTINATĂ PREVENIRII DELINCVENŢEI JUVENILE

politiaÎn ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, din cadrul campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film.

Sutele de liceeni şi cadre didactice au vizionat, la Centrul Cultural Judetean Călăraşi, materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”.

Mărturiile unor tineri delincvenţi, aflaţi în executarea de pedepse cu închisoarea, prezentate în film, au fost de natură a-i face pe cei prezenţi în sală să conşientizeze că decizia şi răspunderea sunt individuale, că sunt responsabili de alegerea anturajului şi de felul în care înţeleg să facă faţă tentaţiilor.

Totodată au fost prezentate şi cazurile altor tineri care, prin multă muncă şi perseverenţă, au obţinut performanţe deosebite.

După discuţiile purtate cu poliţiştii, tinerii au asistat la piesa de teatru „Variaţiuni enigmatice”.

În şcolile din întregul judeţ au fost proiectate astfel de materiale video şi, pe marginea mesajelor transmise, poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de ordine publică au abordat teme precum cauzele care pot conduce la apariţia unor situaţii conflictuale şi modalitatea cea mai bună de gestionare a acestora, limitele răspunderii penale a minorilor, condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

Mâine, 30 septembrie, dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, atenţia poliţiştilor se îndreaptă către persoanele vârstnice. La sediul IPJ Călăraşi, pensionarii vor participa la un concurs cu tema „Cel mai vigilent cetăţean”, unde vor primi sfaturi pentru reducerea victimizării din furturi din locuinţe, înşelăciuni, tâlhării în spaţii publice, furturi din buzunare. În mediul rural, poliţiştii se vor întâlni cu comunitatea locală la biserică.

politia1politia2politia3politia4politia5politia6

Comentariile sunt inchise.