Intervenția specializată a structurilor de ordine și siguranță publică la o mașină capcană

Media 8:52 pm - 8 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Intervenția specializată a structurilor de ordine și siguranță publică la o mașină capcană

porolissumMarți, 08.12.2015, în cursul dimineții, în zona Pieței Mihai Viteazul din municipiul Cluj- Napoca, în baza unui scenariu, efective aparținând structurilor de ordine și siguranță națională din județul Cluj au intervenit pentru gestionarea unei situații cu grad  ridicat de risc,  la o mașină capcană  identificată în  zonă.

Reamintim că această simulare face parte din ,,Exerciţiul de pregătire a efectivelor din structurile de ordine şi siguranţă naţională din judeţul Cluj,  POROLISSUM 15”, planificat pentru perioada 8-11 decembrie a.c. 

 

Informații suplimentare:

În perioada 8-11 decembrie 2015, în municipiul Cluj-Napoca are loc un amplu exerciţiu de pregătire –  „POROLISSUM 15”, care  reunește  participarea structurilor de ordine şi siguranţă naţională din judeţul Cluj.

Acest exerciţiu se desfăşoară conform unei planificări prealabile, fiind prevăzut în graficul de pregătire pentru anul 2015 şi are drept scop antrenarea în comun a reprezentanţilor structurilor cu responsabilităţi în asigurarea climatului de siguranţă publică, la nivelul judeţului Cluj, din cadrul: Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi al Direcţiei Judeţene Cluj a Serviciului Român de Informaţii.

Scenariul exerciţiului „POROLISSUM 15” este dinamic şi presupune gestionarea în timp real, de către forţele de ordine, a unei intervenţii la o maşină capcană, aflată în zona Pieţei Mihai Viteazul din municipiul Cluj-Napoca, în situaţia unei luări de ostatici şi descoperirii unui colet suspect la Palatul de Justiţie Cluj şi pentru realizarea intervenţiei de neutralizare a unei grupări de criminalitate organizată, ca urmare a unui atac asupra unui transport special.

Prin desfăşurarea exerciţiului „POROLISSUM 15” sunt verificate şi evaluate procedurile comune de acţiune destinate gestionării unor potenţiale situaţii de risc, atât din punct de vedere al funcţionalităţii cât şi al eficienţei acestora.  De asemenea, se  verifică funcţionalitatea si compatibilitatea mijloacelor de comunicaţii  şi a logisticii din dotare.

Deoarece o parte din aplicaţiile tactice cuprinse în scenariul “POROLISSUM 15”, se  desfăşoară în spaţiul public, la nivelul judeţului Cluj, s-au luat măsuri de informare a populaţiei prin intermediul autorităţilor publice locale, pentru a preveni orice incident ce poate tulbura ordinea publică sau poate afecta desfăşurarea în bune condiţii a exerciţiului.

Exerciţiul se desfăşoară după cum urmează:

în data de 09.12.2015, începând cu ora 15,00  în zona Palatului de Justiție Cluj (sala 38) unde se va interveni în cazul unei  luări de ostatici și descoperirii unui colet suspect ;

în data de 10.12.2015, începând cu ora 09,30  în zona fostului poligon militar Valea Gârbăului (capăt cartier Mănăștur ) unde se va interveni în cazul unui atac asupra unui transport special.

Pentru informaţii suplimentare: Mr.Mariana Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Cluj:  tel. 0749034617; email: presa@jandarmeriaardeleana.ro

Cetăţenii pot solicita informaţii referitoare la aceste exerciţii începând de azi, 8 decembrie a.c., apelând numărul de telefon 0264 333 000.

Comentariile sunt inchise.