Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 100.000 de euro în patru zile

Media 10:46 pm - 5 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 100.000 de euro în patru zile

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 28-31 decembrie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 111.568 de euro, adică 490.900 de lei. Au fost depistate 39 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 366.400 de lei din care 240.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 2 propuneri de cercetare penală, una în Ialomița și alta în Satu Mare. Au fost sancţionaţi  83 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 124.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 20 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 201 de angajatori, în domeniu.

”Am încheiat ultima săptămână din anul 2015 cu zero opriri de echipamente și zero sistări de activitate. Aceasta înseamnă  un plus și un câștig în domeniul securității și sănătății în muncă. Rezultatele din urma controalelor tematice la nivel național referitoare la respectarea legislației din domeniul relațiilor de muncă, indică modul în care angajatorii au înțeles să se conformeze măsurilor date de inspectorii de muncă. Anul 2016 este pentru Inspecția Muncii, anul provocării noastre, de a duce munca la negru spre cote mult diminuate și identificarea celor mai eficiente metode de a lupta cu așa numita muncă la gri, flagel contemporan asupra căruia ne concentrăm atenția.”- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Serviciul Comunicare

Comentariile sunt inchise.