În această lună se desfășoară selecțiile pentru ocuparea locurilor de muncă din domeniul agricol – Spania și Portugalia

Media 3:57 pm - 6 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru În această lună se desfășoară selecțiile pentru ocuparea locurilor de muncă din domeniul agricol – Spania și Portugalia

Solicitanții unui loc de muncă în străinătate mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înregistra în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, pentru a participa la una dintre cele două selecții organizate pentru ocuparea locurilor de muncă din domeniul agricol, din Spania și Portugalia.

Selecția pentru domeniul agricol –Spania va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016, în municipiul Călărași.

Sunt oferite 800 de locuri de muncă pentru cules căpșuni. Sunt solicitate femei apte de muncă.

Durata contractelor de muncă este  de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2016. Salariul  oferit de firmă este  de  40  euro  brut /zi. Contribuţiile  datorate  sunt  2%  impozit  pe  venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Transportul  către  locul  de  muncă  este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care lucrătorul le va primi în timpul lucrat la firmă.

Selecția pentru ocuparea celor 400 de locuri de muncă din domeniul agricol- Portugalia, pentru cules zmeură, va avea loc în data de 14 ianuarie 2016, în județul Neamț.

Sunt solicitate persoane care au minim școala primară. Constituie avantaj experiența de muncă în domeniul agricol.  

Contractul este de cel puțin 2 luni, începând cu februarie / martie 2016, până în mai / iunie 2016.

Salariul de bază lunar (săptămâna de lucru 40 oră, 5 zile lucrătoare pe săptămână) este de 505 -724.94 euro/brut/lună.  Salariul lunar cu ore suplimentare (48 de ore saptămână de lucru, 6 zile lucrătoare pe săptămână) este de 842.02 – 1192.02 euro/brut/lună. Cazarea este oferită de angajator, pentru un cost de 1 € / zi.  Angajatorul va plati în avans  drumul până în Portugalia, urmând ca suma să se deducă din primele salarii.

Pentru a participa la una dintre cele două selecții, persoanele interesate din județul Călărași trebuie să se adreseze asistentului EURES din cadrul AJOFM Călărași pentru a fi înregistrate în baza de date, cu următoarele documente:

copie act identitate;

cazier judiciar,

adeverința medical cu mențiunea  "apt pentru muncă",

CV model Europass în limba română.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242/315798. Persoană de contact – Donciu Simona, asistent EURES.

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Comentariile sunt inchise.