Identificarea potențialului regiunii Sud Muntenia de producere a energiei regenerabile

Media 8:27 pm - 3 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Identificarea potențialului regiunii Sud Muntenia de producere a energiei regenerabile

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a găzduit, în calitate de co-organizator, alături de Centrul pentru Promovarea Energiei Curate și Eficiente în România ENERO, workshop-ul cu tema „Identificarea potențialului Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia pentru dezvoltarea proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile pe terenuri marginale”. Evenimentul a avut loc marți, 2 aprilie, la sediul central al ADR Sud Muntenia și a fost organizat în cadrul proiectului „De la terenuri marginale la amplasamente pentru producerea energiei din surse regenerabile” (M2RES – website: www.m2res.eu), finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei.
Cu acest prilej a fost prezentat studiul realizat de către ENERO, în scopul evaluării potențialului regiunii Sud Muntenia de a implementa proiecte de obținere a energiei din surse regenerabile pe terenuri marginale (zone unde terenul și mediul au fost grav compromise anterior, de tipul: depozite de deșeuri închise, terenuri degradate, terenuri cu productivitate scăzută, foste zone miniere, foste zone militare etc.). În acest sens, specialiștii implicați în proiect au menționat faptul că la nivelul regiunii noastre vor fi selectate cinci amplasamente pentru care vor fi elaborate studii de pre-fezabilitate.
La întâlnire au participat reprezentanți ai administrației publice locale din regiune, care și-au exprimat interesul de a se implica în proiectul ENERO. Cu această ocazie au fost identificate câteva terenuri ce pot fi încadrate în categoria terenuri marginale, pretabile dezvoltării proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile. Totodată, reprezentanții unei societăți comerciale au prezentat câteva modele de utilizare a pompelor alimentate cu energie solară și, de asemenea, au furnizat exemple de bune practici în implementarea acestui tip de proiecte.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este instituția responsabilă pentru elaborarea strategiei și a Planului de Dezvoltare Regională pentru următoarea perioadă de programare. Experții din cadrul Direcției Dezvoltare coordonează activitatea Grupurilor de Parteneriat Local și a Grupurilor Tematice de Parteneriat. Mai multe detalii despre această activitate puteți obține contactând Serviciul Strategii, dezvoltare, cooperare din cadrul Direcției Dezvoltare, e-mail: programe@adrmuntenia.ro.

Comentariile sunt inchise.