UPDATE – Fetiţă decedată în urma unui incendiu

Media 9:26 pm - 5 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru UPDATE – Fetiţă decedată în urma unui incendiu

O fetiţă în vârstă de 1 an şi două luni a decedat în urma unui incendiu produs, joi seara, într-un imobil din localitatea Nicolae Bălcescu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu a declarat, pentru mediacalarasi.ro, că aceasta a fost descoperită de pompieri în timp ce stingeau focul într-una din camerele imobilului.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Potrivit sursei citate, fetiţa făcea parte dintr-o familie numeroasă. Incendiul a cuprins întreaga locuinţă.

În continuare pompierii acţionează pentru stingerea incendiului.

UPDATE: 06.11.2015, ora 10.43

Buletin informativ I.S.U. Călărași

Intervenţie la incendiu cu victimă în satul Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu: O fetiţă în vârstă de un an şi două luni a fost găsită carbonizată în dormitorul casei

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 55 de minute

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarei, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în dormitorul locuinţei

În data de 05.11.2015, ora 19.36, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Nicolae Bălcescu (comuna Alexandru Odobescu), pe strada Primăriei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Sergiu G.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta mocnit, cu mult fum, la nivelul unui dormitor al locuinţei, pentru stingerea acestuia acţionând iniţial pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă  al localităţii.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 55 minute.

Pe timpul executării recunoaşterii pompierii militari au descoperit în dormitorul locuinţei o victimă carbonizată, Mariana G., o fetiţă în vârstă de un an şi două luni.

Mama fetiţei, Florenţa P., în vârstă de 41 de ani, în încercarea de a intra în casă pentru a-şi salva fetiţa, a suferit arsuri de gradul I şi II pe aproximativ 15 % din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, membrelor superioare şi toracelui.

Aceasta a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD, după care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului din Călăraşi.          

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarei, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în dormitorul locuinţei.

Această lumânare, care ar fi fost folosită la iluminarea locuinţei, ar fi căzut peste  materiale textile, iar acestea au luat foc şi arderea s-a extins cu repeziciune în toată încăperea în care se afla şi fetiţa du numai un an şi două luni.

Trebuie menţionat că respectiva casă nu era branşată la reţeaua de electricitate a localităţii.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, aproximativ 30 de kg materiale textile, elemente de mobilier şi tocurile din lemn ale uşilor şi ferestrelor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 20.000 lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. CălăraşiPlt. adj. Tătăranu Ovidiu

Comentariile sunt inchise.