Evenimente rutiere

Media 9:28 pm - 22 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Evenimente rutiere

În după-amiaza de 21 februarie 2016, L. Ştefan, de 20 ani, din comuna Mânăstirea, a condus un autoturism pe DN 31, în comuna Chiselet, şi a accidentat uşor pe T. Valentina, de 30 ani, care s-ar fie deplasat la marginea părţii carosabile.

Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 20 februarie 2016, V. Traian, de 27 ani, din comuna Curcani, a condus un autoturism pe raza localităţii şi a acroşat uşor un copil de 12 ani, care se deplasa cu bicicleta, la marginea părţii carosabile.

După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind găsit ulterior la domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările se efectuează în continuare pentru determinarea tuturor cauzelor producerii accidentului.

REGULI GENERALE PENTRU SIGURANŢA PIETONILOR, CA PARTICIPANŢI LA TRAFICUL RUTIER :

  • Pe cât posibil, pietonii trebuie să evite deplasarea pe partea carosabilă a drumurilor publice, iar atunci când totuşi le folosesc, să o facă, de fiecare dată, cu maximă precauţie, fără să stânjenească ori să împiedice circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
  • De fiecare dată când drumurile sunt amenajate cu trotuare, poteci laterale sau în lipsa acestora, cu acostamente practicabile, pietonii sunt obligaţi să le folosească.
  • În situaţia când nu este posibil folosirea trotuarelor, a potecilor laterale sau a acostamentelor sau dacă acestea lipsesc, pietonii pot folosi cu maximă precauţie partea carosabilă pentru deplasare, cât mai aproape de marginea acesteia.
  • Atunci când sunt nevoiţi să se deplaseze pe partea carosabilă, pietonii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, afară de cazul când această deplasare este de natură să pericliteze siguranţa, precum şi în alte împrejurări deosebite. Pietonii care circulă pe partea carosabilă a căilor rutiere trebuie, pe cât posibil, să se deplaseze pe un singur şir, mai ales pe timpul nopţii, când vizibilitatea este redusă sau intensitatea traficului este mare.
  • În timpul nopţii, pietonii care circulă pe partea carosabilă a drumului public trebuie să poarte pe îmbrăcăminte sau pe alte obiecte, accesorii cu proprietăţi reflectorizante ori să ţină în mână o sursă de lumină albă sau galben-portocalie vizibilă de la distanţă cât mai mare.
  • Atunci când doresc să traverseze, pietonii sunt obligaţi să folosească trecerile semnalizate ca atare sau să utilizeze pasajele denivelate amenajate în acest scop, acestea fiind considerate cele mai sigure locuri pentru traversare.
  • Pietonii trebuie să se angajeze în traversare carosabilului doar după ce în prealabil s-au asigurat că acesta se poate face în deplină siguranţă
  • În condiţii meteorologice deosebite,(noapte, ploaie, ceaţă, ninsoare) când de regulă vizibilitatea este redusă, pietonii trebuie sa manifeste un plus de atenţie şi să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.

 

Comentariile sunt inchise.