CRĂCIUN ÎN SIGURANŢĂ – POLIŢIŞTII, LA DATORIE

Media 11:27 am - 28 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru CRĂCIUN ÎN SIGURANŢĂ – POLIŢIŞTII, LA DATORIE

Poliţiştii din Călăraşi s-au aflat la datorie în toată perioada Crăciunului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Nu s-au produs fapte grave contra vieţii, fiind înregistrat cel mai redus volum al infracţionalităţii sesizate din ultimii cinci ani.

Acţiunile desfăşurate în baza planul de măsuri Sărbători de iarnă în siguranţă au vizat creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, obiectiv atins prin diminuarea semnificativă a fenomenului infracţional.

Măsurile întreprinse de poliţişti au făcut ca în acest an perioada Crăciunului să fie cea mai liniştită din ultimii cinci ani. Pe raza judeţului Călăraşi, nu s-au produs infracţiuni grave contra vieţii sau integrităţii corporale, cum sunt omorul, tentativa de omor, loviturile cauzatoare de moarte sau tâlhăria.

De asemenea, compartativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, s-a înregistrat o diminuare însemnată a infracţionalităţii sesizate cu 63%, a faptelor de loviri sau alte violenţe cu 66%, iar a furturilor cu 50%.

Acţiunile preventive desfăşurate în trafic au condus la reducerea riscului rutier, astfel că nu s-au produs accidente rutiere grave, care să se fi soldat cu pierderi de vieţi omeneşti sau vătămări grave.

În perioada 24 – 26 decembrie 2015, poliţiştii din Călăraşi au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier şi 2 infracţiuni privind operaţiunile cu materii explozive şi au aplicat 187 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 54.600 lei. Pentru neregulile constate în trafic au fost reţinute 5 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor din perioada următoare vor viza în continuare creşterea gradului de siguranţă, prin protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, verificarea respectării reglementărilor privind comercializarea produselor alimentare şi a operaţiunilor cu materiale pirotehnice, precum şi reducerea riscului rutier.

Comentariile sunt inchise.