Concursul Național “MESAJUL MEU ANTIDROG” ediția a X a

Media 4:58 pm - 19 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Concursul Național “MESAJUL MEU ANTIDROG” ediția a X a

Agenția Națională Antidrog a lansat a X a ediție a Concursului „Mesajul meu antidrog”.

Mesajul meu antidrog, ajuns în prezent la ediția a X a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiție al Agenției Națională Antidrog și un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar.
Antrenarea populației școlare în activități prin care aceasta să-și exprime prin diverse forme opinia și atitudinea față de consumul de alcool, tutun și droguri, inclusiv substanțe noi cu proprietăți psihoactive SNPP (substanțe etnobotanice), conștientizând în acest fel și consecințele negative asociate acestuia devine o prioritate. Concursul național „Mesajul meu antidrog” reprezintă din acest punct de vedere un cadru adecvat de manifestare a copiilor și tinerilor cuprinși într-o formă de învățământ și contribuie alături de celelalte activități de acest gen la formarea de convingeri de viață sănătoasă în rândul acestui segment de populație.
Astfel, prin secțiunile propuse, încercăm să oferim adolescenților posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieți sănătoase, fără droguri. Secțiunile ediției a X a sunt:
– pagină web
– film scurt metraj, fotografie digitală, spot;
– eseu literar;
– arte vizuale;
– sport.
Activitățile proiectului sunt planificate, organizate și coordonate la nivelul județului de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Călărași.
În cele nouă ediții desfășurate până în prezent, la nivel local au fost implicați numeroși tineri care și-au exprimat prin diverse forme opiniile și atitudinile față de consumul de tutun, alcool și droguri, conștientizând în acest fel și consecințele negative asociate acestora.
De asemenea, tinerii călărășeni s-au evidențiat la nivel național obținând premii importante la fiecare ediție a concursului. Printre premianții ediției a IX a se numără :
-Secțiunea spot -liceu -Locul I – EFTENE Cristiana–Grup Școlar „Ion Ghica” Oltenița profesor coordonator Niculiță Paul,
-Secțiunea poster-liceu- Locul II –VECHIU Florin – Palatul Copiilor Călărași, profesor coordonator Sandu Vasilica,
-Secțiunea eseu-gimnaziu -Locul III – GRADEA Ioana – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călărași , profesor coordonator Tomoșoiu Aurelia.

Comentariile sunt inchise.