Comunicat – Trimitere în judecată – înşelăciune ş.a. – PT Timiş

Media 2:12 pm - 12 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Trimitere în judecată – înşelăciune ş.a. – PT Timiş

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 8 februarie 2016, trimiterea în judecată a inculpatei REŢEANU CLAUDIA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 3 octombrie 2013, inculpata Rețeanu Claudia a indus în eroare partea civilă, SC E.T. SRL, prin prezentarea drept avocat în Baroul Timiș și a determinat-o să încheie un contract de asistenţă juridică, prin care se obliga la prestarea unor servicii de asistență juridică în calitate de avocat, obținând astfel, pentru sine, un folos material injust (contravaloarea serviciilor prestate în baza contractului) concomitent cu o pagubă în patrimoniul părții civile în cuantum de 1400 lei.
De asemenea, în perioada 3 – 9 octombrie 2013, inculpata Rețeanu Claudia a desfășurat fără drept, în alte condiții decât cele legale, activități specifice profesiei de avocat, constând în încheierea unui contract de asistență juridică și a împuternicirii avocațiale aferente, precum şi formularea și depunerea, în această calitate, a unei cereri de chemare în judecată înregistrată la Judecătoria Timișoara.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.