Comunicat – Trimitere în judecată – delapidare – PJ Sector 1

Media 6:07 pm - 16 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Trimitere în judecată – delapidare – PJ Sector 1

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Zambon Claudio sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC F.C.P.T. SA (club de fotbal),  în zilele de 16 septembrie 2004 și 27 decembrie 2004, și-a însușit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care o echipă de fotbal italiană a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timişorean. Acesta a  menţionat că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deși în realitate nu au existat contracte de creditare a societăţii de către inculpat care să justifice cele două transferuri bancare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.