Comunicat – Preluare dosar – deces minor – PT Argeş

Media 4:47 pm - 12 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Preluare dosar – deces minor – PT Argeş

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.

Pentru lămurirea situaţiei de fapt, s-a solicitat efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti,  Câmpulung şi Topoloveni.

Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de către minora O.D.M., spre a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către unităţile spitaliceşti la internarea minorilor. În prezent, ofiţerii de poliţie judiciară audiază  mai multe persoane.

Cercetările penale sunt efectuate de către ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Serviciul Investigaţii Criminale şi I.G.P.R. – Direcţia Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

Comentariile sunt inchise.