Comunicat de presă referitor la progresele realizate de către România în cursul anului 2015 în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

Media 8:30 pm - 27 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presă referitor la progresele realizate de către România în cursul anului 2015 în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) publicat astăzi de Comisia Europeană reconfirmă progresele continue și constante înregistrate de România în toate domeniile evaluate.

Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedește caracterul durabil și sustenabil al reformei în justiţie şi al luptei împotriva corupției,  fiind un indicator al măsurii în care autorităţile române și-au asumat și au îndeplinit obiectivele MCV. În acest sens, considerăm că recunoașterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizări de către Comisia Europeană. Astfel, având în vedere concluziile pozitive ale raportului, considerăm că există premisele finalizării procesului MCV prin internalizarea obiectivelor mecanismului la nivelul autorităților române, de exemplu, în structura Strategiei Naționale Anticorupție.

Reformele prevăzute de MCV, inclusiv lupta împotriva corupţiei, sunt şi trebuie în continuare întreprinse în primul rând pentru societatea românească, dincolo de reperele stabilite prin acest mecanism de cooperare și verificare. Angajamentul Guvernului de a îndeplini aceste obiective, în beneficiul societăţii româneşti şi al cetăţenilor români, este unul puternic şi fără echivoc.

Găsiți raportul Comisiei Europene și detalii despre document aici:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-152_ro.htm

Biroul de presă

Comentariile sunt inchise.