COMUNICAT DE PRESĂ În atenția călărășenilor și susținătorilor echipelor de handbal și futsal ce evoluează în Liga Națională

Media 7:38 pm - 14 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru COMUNICAT DE PRESĂ În atenția călărășenilor și susținătorilor echipelor de handbal și futsal ce evoluează în Liga Națională

Primăria Municipiului Călărași prin intermediul acestui comunicat de presă dorește să lămurească toate aspectele cu privire la redeschiderea Sălii Polivalente, mai ales în urma deselor comentarii negative din ultimele săptămâni pe marginea acestui subiect

Așa cum este cunoscut, Primăria Municipiului Călărași a decis, în luna noiembrie 2015 să închidă Sala Polivalentă cu 1500 de locuri pentru competiții sportive, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, în urma normelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență apărute după incidentul regretabil din clubul Colectiv din Capitală. Decizia a fost una care s-a bazat pe responsabilitate și obiectivitate, deși consecințele imediate ale acesteia s-au răsfrânt asupra celor două echipe de handbal și futsal ale Călărașiului participante în Ligile Naționale, AHC Dunărea Călărași, respectiv AFC Dunărea Călărași. Acestea au fost nevoite să găsească alte săli de sport unde să susțină meciurile de acasă.

Pentru o mai bună informare, menționăm faptul că Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, cel care are în administrare Sala polivalentă, a solicitat și a obținut în luna iunie 2015 fondurile necesare realizării trapelor de fum necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu. Aceste trape de fum au fost parte a proiectului de construcție a Sălii polivalente, derulat de Compania Națională de Investiții, însă nu au fost montate de antreprenor niciodată. Primăria Municipiului Călărași în ultimii ani a avut comunicări dese pe această temă cu constructorul, însă fără nici un rezultat pozitiv.

Astfel, în luna iulie 2015, SPCTAFL a contractat întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor respective, Arhitect Studio CN București realizând documentația necesară, care a fost aprobată de Consiliul Local Călărași.

După obținerea avizelor solicitate de legislația în vigoare, s-a încheiat contractul de execuție lucrări ”Procurare și montare trape fum” nr. 4444/23.11.2015, cu societatea ACHRO ART INDUSTRIE SRL, cu termen de execuție o lună, de la obținerea autorizației de construcție, ce se va petrece în zilele următoare. În paralel, SPCTAFL întocmește documentația în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu a Sălii Polivalente.

Astfel că șansele ca redeschiderea Sălii Polivalente odată cu reluarea, în 2016, a campionatelor  unde evoluează echipele de handbal și futsal ale Călărașiului sunt maxime în acest moment. Primăria Municipiului Călărași rămâne în continuare alături de cele două echipe și face un apel la călărășeni să susțină, ca și până acum, sportul călărășean.

BIROUL DE PRESĂ

 

Comentariile sunt inchise.