COMUNICAT DE PRESA 30.10.2015 – FINANTELE PUBLICE LA UN PAS DE INTRERUPEREA LUCRULUI

Media 8:48 pm - 30 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru COMUNICAT DE PRESA 30.10.2015 – FINANTELE PUBLICE LA UN PAS DE INTRERUPEREA LUCRULUI

Salutam initiativa Guvernului Romaniei, ca prin OUG 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare, printre altele, sa abordeze si salarizarea angajatilor Fiscului Romanesc. Este laudabil faptul ca statul a inteles, in sfarsit, ca pentru a avea bani la buget, organele fiscale, datorita importantei sociale a muncii prestate, precum si a complexitatii acesteia, trebuie sa beneficieze de o remuneratie corecta, numai ca, asa cum este prevazut in actul normativ recent aprobat, organele fiscale teritoriale, cele care de fapt constituie “furnicutele sistemului”, sunt uitate, dispozitiile ordonantei neaplicandu-se si acestora. Aceasta, in contextul in care administrarea fiscala a tarii se bazeaza in cea mai mare parte pe munca organelor fiscale teritoriale. Mentionam de asemenea ca responsabilitatile ce decurg din aceasta activitate, cad cu preponderenta asupra lor. Cu totii stim ca oriunde in lume, Fiscul nu este iubit de nimeni. Inspectorii fiscali care ajung fata in fata cu contribuabilul, atunci cand incearca sa il determine pe acesta sa-si plateasca darile (pentru ca toata comunitatea sa se poata bucura de serviciile oferite de stat, institutiile sa functioneze si toti bugetarii sa isi primeasca salariile), “se bucura” de oprobriul publicului.

Pe fondul acestei situatii, Sindicatul National al Functionarilor Publici, reprezentant si al functionarilor din sistemul institutional al Finantelor Publice, solicita Guvernului, de urgenta, completarea prevederilor OUG 47/2015 cu prevederi asemanatoare celor din aparatele proprii ale institutiilor centrale, pentru toate organele fiscale, deci si pentru cele teritoriale, bineinteles, in functie de importanta sociala a muncii prestate de catre acestea.

Necorectarea acestor preveder legale, vor conduce in final la dezbinarea angajatilor din Fiscul Romanesc, la crearea unei stari de frustare colectiva, la demobilizarea lor in activitatea ce o desfasoara iar in ultima instanta, la afectarea incasarilor la bugetul de stat.

Liviu TOADER, lider national SNFP Finante Publice

Tel. 0755 030 931

Comentariile sunt inchise.