Comunicat – Arest la domiciliu – luare de mită – PT Cluj

Media 3:30 pm - 19 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Comunicat – Arest la domiciliu – luare de mită – PT Cluj

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, la data de 10 februarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Cocan Ionuţ-Sorin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

La data de 11 februarie 2016, procurorii au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpatului aflat în stare de reţinere. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii, procurorii formulând contestaţie, care a fost respinsă prin încheierea Curţii de Apel Cluj din data de 16 februarie 2016.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

Inculpatul, în calitate de funcţionar public, i-a pretins numitului B.T.F. suma de 1.000 de lei pentru a-l ponta în fişa de prestare a muncii în folosul comunităţii, fără ca cel dintâi să se prezinte efectiv la desfăşurarea activităţilor, B.T.F. aflându-se în perioada de supraveghere ca urmare a unei condamnări definitive şi trebuind să desfăşoare 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

La data de 10 februarie 2016, s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului, acesta primind de la B.T.F. suma de 800 de lei.

În cauză, procurorii au colaborat cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. şi au beneficiat de suportul tehnic-operativ al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.