CJPC Călărași – Abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor identificate si sanctionate in luna august

Media 2:57 pm - 12 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru CJPC Călărași – Abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor identificate si sanctionate in luna august

In luna august 2012, comisarii CJPC Calarasi au derulat 135 de actiuni de supraveghere si control a pietei produselor si serviciilor. Aceste actiuni au avut la baza tematicile initiate de ANPC la nivel national , tematicile proprii initiate de comisarul sef Pascu IFRIM, cercetarea  reclamatiilor si sesizarilor primite de la consumatori.

 

Controalele tematice au avut ca obiect  produsele alimentare (de ex. paine, produse de panificatie, gogoserii ,patiserii), nealimentare (ex. produse cosmetice/de protectie solara, ochelari de soare) dar si prestarile de  servicii (ex servicii de agrement in Targurile de toamna din Calarasi si Oltenita).

 

S-au identificat si sanctionat abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor pentru care operatorilor  economici li s-au aplicat sanctiuni contraventionale , amenzi in valoare totala de 17000 lei si avertismente.

Dintre abaterile sanctionate exemplificam :

– produse neconforme

 -informarea-caracterizarea  produselor incompleta, lipsa traducerii in limba romana a acestora 

– lipsa Registrului unic de Control la punctele de lucru ale operatorilor economici

– produse in afara datei durabilitatii minimale inscriptionata pe ambalaje

– lipsa afisarii preturilor in mod vizibil si lizibil sau lipsa afisarii pretului /unitatea de masura

-lipsa afisarii plachetei TELCONS in unitati

 

Avand  in vedere unele din  reclamatiile primite la sediul institutiei noastre , atragem atentia  ca in vederea cercetarii  acestora, consumatorii trebuie sa prezinte documente doveditoare (in functie de obiectul reclamatiei , bon fiscal/ factura/ deviz /contract , etc).

 

Comisar Sef ,

Ing Pascu IFRIM

Comentariile sunt inchise.