CIRCULAŢI CU ATENŢIE, LA ÎNTOARCEREA DIN VACANŢĂ, ÎN CONDIŢII DE VREME RECE!

Media 3:12 pm - 2 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru CIRCULAŢI CU ATENŢIE, LA ÎNTOARCEREA DIN VACANŢĂ, ÎN CONDIŢII DE VREME RECE!

Pentru revenirea în siguranţă din vacanţă, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, în condiţiile în care este în vigoare o informare de vreme rece, cu precipitaţii şi posibilitatea formării poleiului.

Poliţiştii rutieri vă sfătuiesc să alegeţi cu grijă traseul de urmat pentru revenirea în localităţile de domiciliu, astfel încât să evitaţi rutele şi intervalele orare cu trafic intens.

Este interzisă circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, pentru a circula în siguranţă în condiţiile unor temperaturi scăzute şi al precipitaţiilor specifice sezonului rece, luaţi în calcul următoarele sfaturi:

– Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! Este bine să aveţi în maşină racletă, perie/mătură, lopată, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, pentru a putea opri în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare creşte dacă rulaţi pe un carosabil umed sau acoperit. Folosiţi centurile de siguranţă!

– Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Utilizaţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos!

– Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen!

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică sunt pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru limitarea efectelor vremii de iarnă asupra siguranţei şi fluenţei traficului rutier!

Alegeţi să călătoriţi în siguranţă, respectând regulile de circulaţie!

Comentariile sunt inchise.