CIRCULAŢI CU ATENŢIE, ÎN CONDIŢIILE FORMĂRII POLEIULUI!

Media 1:19 pm - 6 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru CIRCULAŢI CU ATENŢIE, ÎN CONDIŢIILE FORMĂRII POLEIULUI!

Atenţie la conducerea autovehiculelor, în condiţiile avertizării meteorologice privind formarea poleiului.

Politiştii recomandă conducătorilor auto să nu porneasca la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului, utilizarea anvelopelor de iarnă fiind obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Întrucât există posibilitatea formării poleiului, poliţiştii recomandă să vă informaţi din timp cu privire la starea drumurilor de traseul ce urmează parcurs.

În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care curculă în faţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos!

Folisiţi în mod corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, datăfiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. 

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Comentariile sunt inchise.