„Cartierul de tineri” din Călăraşi, lăsat „baltă” de autorităţile locale

Media 6:24 pm - 11 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru „Cartierul de tineri” din Călăraşi, lăsat „baltă” de autorităţile locale

O parte din tinerii cărora autorităţile locale le-au repartizat în anul 2009 loturi de teren la ieşirea din municipiul Călăraşi pentru a-şi construi locuinţe sunt total nemulţumiţi deoarece au fost minţiţi de ani buni că se vor face demersuri ca în zonă să fie „trase” utilităţile necesare (energie electrică, gaze, canalizare) astfel încât condiţiile de viaţă în „noul” cartier să fie unele normale.

Potrivit unuia dintre cei nemulţumiţi,  beneficiarii erau obligaţi ca în termen de un an de la repartizarea loturilor de teren să obţină autorizaţia de construcţie iar autorităţile locale trebuiau să „aducă” utilităţile până la poarta imobilelor acestora.

Imediat după ce au intrat în posesia terenului, o parte dintre ei s-au împrumutat la bănci şi s-au apucat de treabă.  Au construit case, acum plătesc rate, dar nu se pot muta în acestea deoarece nu au nici măcar energie electrică. Mulţi dintre ei încă locuiesc cu chirie sau la rude.

Mai nou, de anul trecut, în zonă, au început lucrările de construire a unei biserici care cel mai probabil va fi ultima lor speranţă, rămânând să se roage la Dumnezeu ca autorităţile locale să-şi ducă la bun sfârşit promisiunile.

Foto CartierFoto cartierFoto cartierBiserica din cartier in constructie

Comentariile sunt inchise.