Captură impresionantă a polițiștilor în urma unor percheziții domiciliare efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun

Media 11:38 am - 18 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Captură impresionantă a polițiștilor în urma unor percheziții domiciliare efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun

Polițiștii au ridicat sute de kilograme de tutun, zeci de mii de țigări, mii de tuburi neumplute, mai multe dispozitive electrice și manuale de prelucrat tutun, dar și câteva cântare în urma mai multor percheziții desfășurate, miercuri dimineață, în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun, potrivit unor surse judiciare.

La data de 18 noiembrie a.c., peste 180 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 55 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Prahova şi în municipiul Bucureşti.

La activităţi au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la arme, de la ordine publică şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Au fost vizate persoane bănuite de producerea, deţinerea şi comercializarea de ţigarete sau produse din tutun, în afara antrepozitului fiscal.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Percheziţiile au avut ca scop depistarea produselor deţinute sau comercializate ilicit şi a dispozitivelor de prelucrare a tutunului, precum şi stabilirea prejudiciului cauzat.

Activităţile au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Update 19.00: Poliţiştii din Călăraşi au ridicat 541 de kg de tutun, peste 43.000 de ţigarete, 15 dispozitive de prelucrat tutunul, 28.000 de lei, 2 cântare şi mai multe documente, în urma celor 55 de percheziţii efectuate în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun.

uruitor tutuntutundispozitive tutun

 

Comentariile sunt inchise.