Călărași – sinteza evenimentelor înregistrate în prima jumătate a campaniei electorale

Media 11:05 am - 26 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Călărași – sinteza evenimentelor înregistrate în prima jumătate a campaniei electorale

La nivelul județului Călărași, prima jumătate a campaniei electorale s-a derulat fără evenimente deosebite din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică.

Până în prezent au fost înregistrate 8 incidente electorale, cele mai frecvente aspecte sesizate vizând afișajul electoral, respectiv furtul sau distrugerea materialelor de campanie.
Polițiștii instrumentează 2 infracțiuni de furt de bannere electorale, săvârșite pe raza comunelor Dor Mărunt și Sohatu, 3 infracțiuni de distrugere de bannere (Perișoru, Răzvani, Dor Mărunt și Buzoieni), precum și o infracțiune de mită electorală. În această perioadă au fost aplicate și trei sancțiuni contravenționale, părinții unor minori din Oltenița fiind avertizați pentru nesupravegherea copiilor, care au rupt mai multe afișe cu însemne electorale.
Precizăm că Inspectoratul de Poliție Județean Călărași înregistrează și verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislației electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât și din partea celorlalți cetățeni sau constatate din oficiu.

În paralel cu activitățile operative, structurile teritoriale ale Ministerului Administrației și Internelor vor continua activitățile de informare și conștientizare a cetățenilor privind riscurile încălcării legislației electorale, derulate în cadrul Campaniei preventive „Tu decizi! Votează legal!”.

Comentariile sunt inchise.