Buletin informativ – ISU Calarasi

Media 4:58 pm - 28 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin informativ – ISU Calarasi

Intervenţie la incendiu de locuinţă în comuna Dragoş Vodă

Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute, evitând pericolul propagării arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător

În data de 25.09.2015, ora 09.20, pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze în comuna Dragoş Vodă, pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Constantin B.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul bucătăriei locuinţei.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui conductor defect şi neizolat corespunzător din compunerea instalaţiei electrice a imobilului.

În urma incendiului au ars: elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi  20 de metri pătraţi din podul locuinţei confecţionat din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 8.000 lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte camere ale locuinţei şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de gospodărie în localitatea Plătăreşti

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a acţionat timp de 60 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale

În data de 26.09.2015, ora 01.31, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Plătăreşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodăreşti (magazie), proprietate individuală, aparţinând Vasilicăi B.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei magazii din lemn şi la nivelul depozitului de lemne, existând pericol de extindere la locuinţă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui echipament de iluminat defect.

Pompierii militari din cadrul Gărzii Budeşti s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute. 

În urma incendiului au ars o magazie din lemn, două butoaie, aproximativ 300 kg de lemne, un frigider, un aragaz şi un cuptor electric (aparatură electrocasnică depozitată în respectiva anexă gospodărească), valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 5.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la locuinţa proprietarului și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de locuinţă  în Olteniţa, pe Strada Dr. Lucian Popescu

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au acţionat rapid pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la alte bunuri materiale

Pompierii militari au acţionat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 60.000 de lei

În data de 26.09.2015, ora 11.10, pompierii militari din cadrul Detaşamentului  Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Dr. Lucian Popescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Marian A.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul bucătăriei locuinţei, existând pericol de extindere la locuinţă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a lăsat nesupravegheat un aparat de gătit în funcţiune, fiind astfel posibilă aprinderea elementelor de mobilier din apropierea aragazului.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 minute. 

În urma incendiului au ars elemente de mobilier din bucătărie şi trei plăci O.S.B., valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 500 de lei, pompierii reuşind să  salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.