Buletin informativ – ISU Calarasi

Media 11:34 am - 7 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin informativ – ISU Calarasi

Intervenţie la incendiu într-un spaţiu comercial din zona Piaţa Mare

Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit timp de aproximativ o oră pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la alte bunuri materiale

Pompierii au acţionat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri în valoare de 200.000 de lei

În data de 07.08.2015, ora 00.03, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze în municipiul Călăraşi, în zona Piaţa Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui spaţiu comercial (magazin), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale din localitate..

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta mocnit în interiorul magazinului, cu degajare de fum dens la nivelul unei lăzi frigorifice sub tensiune, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui conductor electric defect şi neizolat corespunzător, care alimenta aparatul frigorific.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră. 

În urma incendiului au ars: o combină frigorifică şi instalaţia electrică aferentă, s-au deteriorat mai multe produse alimentare şi plafonul fals confecţionat6 din celuloză şi PVC, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 20000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

 

Intervenţie pentru căutarea unei persoane înecate

Un echipaj profesionist de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină, cu o barcă pneumatică, pentru căutarea unei persoane de sex masculin, care s-a înecat în braţul Borcea, în zona „Plaja Mare”

Pompierii călărăşeni continuă căutările şi astăzi alături de scafandrii din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti

În data de 06.08.2013, ora 19.25, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe braţul Borcea, în dreptul Parcului Central, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 42 de ani, despre care se presupune că s-ar fi înecat în timp ce încerca să traverseze înot braţul Borcea.

Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică, cange, cordiţe şi ancore şi au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ două ore şi 15 minute, până la lăsarea întunericului, însă fără niciun rezultat.

În jurul orei 22.00 s-au oprit căutările, fiind reluate pe parcursul zilei de astăzi (07.08.2015), la primele ore ale dimineţii.

În sprijinul echipajului de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului Călăraşi, în această dimineaţă, la primele ore a venit şi un echipaj de scafandri din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori din Bucureşti. 

Căutările continuă pe parcursul întregii zile, până la lăsarea întunericului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.