Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 12:11 pm - 11 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Bănuiţi de furt din locuinţă sau anexe, identificaţi de poliţişti 

 

• Investigaţii efectuate de poliţiştii din Chirnogi au condus la identificarea cu operativitate, la scurt timp de la sesizarea faptei, a doi tineri din localitate, bănuiţi de furtul mai multor păsări din anexa uneigospodării.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au prins doi minori, care în noaptea de 06/07 ianuarie 2016 ar fi pătruns în curtea unui localnic şi ar fi sustras păsări dintr-o anexă.

Prejudiciul în valoare de 1.000 lei a fost recuperat şi restituit proprietarului, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

 

• La data de 10 ianuarie 2016, poliţiştii din Dor Mărunt au fost sesizaţi despre sustragerea dintr-olocuinţă a unei combine muzicale.

Cercetările demarate de îndată au condus la identificarea a doi tineri, care ar fi pătruns prin efracţieîntr-o locuinţă, în lipsa de acasă a proprietarului, şi ar fi sustras o combină muzicală în valoare de 700 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

 

Poliţiştii recomandă proprietarilor luarea unor măsuri de protecţie a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti pentru prevenirea furturilor:

 

– închiderea uşilor, ferestrelor şi a tuturor căilor de acces, la plecarea de acasă;

– asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor;

– asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii;

– nu invitaţi în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care asiguraţi securitatea animalelor şi păsărilor;

– când intraţi în contact cu persoane amatoare să cumpere animalesau păsări, încercaţi să reţineţi, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează;

– nu lăsaţi animalele nesupravegheate la păşunat pe izlaz sau pe câmp;

– dacă plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă de timp, rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

 

 

Conducerea sub influenţa alcoolului a autovehciulelor, sancţionată de poliţişti

 

Poliţiştii din Lehliu-Gară au demarat cercetările pantru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice după ce au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi nu posedă permis de conducere şi care prezenta o concentraţie alcoolică de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 08/09 ianuarie 2016, pe raza satului Răzvani a fost prins L. Marius, de 28 ani, localitate, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa alcoolului. Rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul nu posedă permis de conducere.       

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere.

 

•  

 

Pieton accidentat la traversarea drumului prin loc nepermis 

 

În seara de 10 ianuarie 2016, N. Răzvan, de 25 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autotursim pe DN 3, pe raza localităţii Lupşanu, şi a lovit pe Ş. Jan, de 58 ani, din comuna Sălcioara, judeţul Ialomiţa, care ar fitraversat drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure. 

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă (fracturi) a pietonului.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului.

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 44

Comentariile sunt inchise.