Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 3:50 pm - 22 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Articole pirotehnice, confiscate de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au indisponibilizat, la data de 21 decembrie 2015, în timpul controalelor efectuate potrivit Planului de acţiune „Foc de artificii”, 340 de obiecte pirotehnice, deţinute ilegal de administratoruii unor societăţi din comuna Ulmeni.

M. Mariana, de 43 ani, din comuna Ulmeni, deţinea în scop de comercializare 246 de articole pirotehnice, fără a fi autorizată să desfăşoare operaţiuni cu astfel de obiecte.

M. Ana, de 64 de ani, din comuna Ulmeni, administratorul unei unităţi economice, a fost depistată în timp ce deţinea în scopul comercializării 94 de bucăţi de articole pirotehnice, fără ca aceasta să fie autorizată pentru a desfăşura operaţiuni cu obiecte pirotehnice.

Poliţiştii au demarat cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite pentru comiterea infracţiunii de efectuatarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.                           

 

Gălbinaşi – reţinuţi de poliţişti pentru lovire

La data de 21 decembrie 2015, poliţiştii din Gălbinaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de D. Hari, de 34 ani, şi D. Mihai, de 29 ani, din localitate, pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Aceştia sunt bănuţi că, în cursul lunii martie a.c., ar fi agresat pe alţi doi tineri din localitate.

Cei doi agresori au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

Conducerea sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

– În după-amiaza de 21 decembrie 2015, poliţişti rutieri au oprit pe raza municipiului Olteniţa pe C. Vasile, de 59 ani, din localitate, care conducea un autoturism şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– În noaptea de 21/22 decembrie 2015, poliţiştii au depistat pe raza municipiului Călăraşi pe D. Vasile, de 38 ani, în timp ce conducea un autoturism şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situaţii poliţiştii au demarat cecetări pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Astfel de acţiuni sunt desfăşurate şi în continuare, pentru sancţionarea inconştienţei celor care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în teren, în zilele următoare având în vederea valorile crescute de trafic, pentru fluidizarea circulaţiei în zonele aglomerate de pe raza municipiului Călăraşi, pentru reducerea riscului rutier şi pentru consolidarea cimatului de disciplină a participanţilor la trafic.

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de poliţişti

La data de 21 decembrie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Vasilaţi, cu sprijinul poliţiştilor pentru acţiuni speciale au pus în aplicare mandatul de execuatre a pedepsei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi de Tribunalul Bucureşti pe numele lui I. Gheorghe, de 44 ani, din comuna Vasilaţi.

Bărbatul, condamnat la un an de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Comentariile sunt inchise.