Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 4:01 pm - 24 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Reţinut de poliţiştii din Budeşti pentru furt din locuinţe

​În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Budeşti au identificat un tânăr de 16 ani, bănuit de furtul unor telefoane mobile dintr-o locuinţă din localitate.

​În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la data de 23 noiembrie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale din Budeşti, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au efectuat percheziţii domiciliare în două imobile din Budeşti. 

A fost identificat B. Adrian, de 16 ani, din localitate, bănuit că, în noaptea de 30 septembrie 2015, a pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 60 ani, din Budeşti, de unde a sustras trei telefoane mobile.

Poliţiştii au recuperat două telefoane şi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de persoana bănuită de comiterea furtului.

B. Adrian a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, respectaţi recomandările poliţiştilor:

– nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii! 

– nu faceţi cunoscut, prin postarea de reţelele de socializare sau prin alte mijloace, a locului unde păstraţi valorile şi nu vă lăudaţi cu cantitatea şi calitatea lor!

 – nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;

– nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în apropierea locuinţei dumneavostră pe cine caută.

– sprijiniţi-vă vecinii atunci când aceştia vă solicită, în scopul reţinerii unor persoane suspecte care opun rezistenţă.

– dacă sunteţi victimă a furturilor din locuinţă sesizaţi poliţia şi nu atingeţi sau mişcaţi de la locul lor lucrurile din imobil şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, pentru a nu distruge mijloace de probă!

 

Condamnat, trimis în penitenciar / mandat, pus în executare de poliţişti

La data de 23 noiembrie 2015, poliţişti din cadrulServiciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şiServiciului pentru Acţiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Călăraşi pe numele lui I. George, de 28 ani, din comuna Fundeni.

Bărbatul, condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de fals, a fost depistat pe raza municipiului Călăraşi, fiind depus în Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepsei.

•  

Cercetaţi pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

În ziua de 23 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu au depistat pe raza localităţii un autoturism, înmatriculat în Marea Britanie, la volanul căruia a fost identificat P. Ion, de 40 ani, care nu posedă permis de conducere. 

•  

În după-amiaza de 23 noiembrie 2015, poliţiştii din Frumușani au depistat pe  M. Ștefan, de 20 ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au demarat cercetări în ambele situaţii pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit Codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

•  

Evenimente rutiere 

Autovehiculul implicat in accidentul rutierÎn dimineaţa de 23 noiembrie 2015, M. Dănuț, de 23 ani, a condus un buldoexcavator pe strada Eroilor, din municipiul Călărași, fără a poseda permis de conducere,şi la intersecţie cu strada București, nu a respectat semnificația indicatorului Oprire, intrând în coliziune cu un autobuz, condus de Ș. Marius, de 26 ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager în autobuz.

Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, şi le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

•  

La data de 23 noiembrie 2015,  Z. Marian, de 43 ani, a condus un autoturism pe bulevardul Tineretului, din localitate, şi a lovit şi accidentat grav (fractură rotulă) pe A. Maria, de 64 ani, care se angajase în traversarea drumului prin loc marcat şi semnalizat pentru trecerea de pietoni.     

Conducătorul auto şi victima au fost testaţi de poliţişti cu etilotestul, rezultatele fiind negative.

În ambele situţii au fost demarate cercetări pentru determinarea împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

 

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 44

http://cl.politiaromana.ro                                    Tel. 0242/306109, fax 0242/311489

                                               e-mail ramona.tudor@cl.politiaromana.ro

Comentariile sunt inchise.