Buletin de presa – IPJ Călăraşi

Media 8:52 pm - 5 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Călăraşi

Gurbăneşti – reţinut de poliţişti pentru furt din locuinţă

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău-Mare au prins şi reţinut pe un bărbat de 61 ani, din comuna Gurbăneşti, bănuit de furt din locuinţă.

La data de 4 noiembrie 2015, în continuarea probatoriului administrat într-un dosar penal privind furtul, în cursul lunii octombrie a.c., a unor bunuri electronice dintr-o locuinţă de pe raza satului Coțofanca, comuna Gurbănești, aparţinând unei persoane din Bucureşti, poliţiştii au identificat pe un bărbat bănuit de comiterea faptei, faţă de care au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

G. Marin, de 61 ani, comuna Gurbănești, ar fi pătruns în imobilul nelocuit, de unde ar fi sustras obiecte electronice, în valoare de 500 lei.

Acesta va fi prezentat astăzi Judecătoriei Lehliu-Gară, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, respectaţi recomandările poliţiştilor:

– nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii!

– nu faceţi cunoscut, prin postarea de reţelele de socializare sau prin alte mijloace, a locului unde păstraţi valorile şi nu vă lăudaţi cu cantitatea şi calitatea lor!

 – nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;

– nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în apropierea locuinţei dumneavostră pe cine caută.

– sprijiniţi-vă vecinii atunci când aceştia vă solicită, în scopul reţinerii unor persoane suspecte care opun rezistenţă.

– dacă sunteţi victimă a furturilor din locuinţă sesizaţi poliţia şi nu atingeţi sau mişcaţi de la locul lor lucrurile din imobil şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, pentru a nu distruge mijloace de probă!

 

Conducător auto, reţinut de poliţişti

Poliţiştii rutieri au reţinut pe un bărbat de 33 ani, din comuna Lupşanu, care a condus un autoturism, a încercat să se sustragă controlului, a devenit recalcitrant şi a refuzat să-i fie prelevate mostre bilogice.

În după-amiaza de 4 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism, pe DN 3, pe raza comunei Lupşanu, însă conducătorul auto a continuat deplasarea cu viteză, fiind oprit pe o stradă din localitatea Radu Vodă.

Bărbatul de la volan a refuzat să se legitimeze şi a devenit agresiv, pe fondul consumui de alcool. Fiind condus la spital, acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a conducătorului auto, P. Sorin, de 33 ani, din comuna Lupşanu, care va fi prezentat astăzi Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu-Gară cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Mandat, pus în executare de poliţişti/ persoana condamnată a fost depusă în penitenciar

La data de 4 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Modelu au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Călăraşi pe numele lui C. Daniel, de 32 ani, din comuna Modelu.

Bărbatul, condamnat  la 2 ani de închisoare pentru furt calificat, a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Comentariile sunt inchise.