Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 4:55 pm - 4 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Prins la volanul unei autoturism, cu autorizaţia de circulaţie expirată

În dimineaţa de 3 noiembrie 2015, poliţiştii din Cuza Vodă au depistat pe DJ 17 un autoturism condus de N. Florian, de 39 ani, din municipiul Călăraşi, care avea  autorizația de circulație provizorie expirată de la sfârşitul lunii septembrie 2015.

Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârșirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În seara de  3 noiembrie 2015, poliţiştii l-au depistat pe R. Nelu, de 47 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, care conducea un autoturism pe DN 3B, pe raza comunei Borcea, judeţul Călăraşi, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.                                                                     

Conducatorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

În noaptea de 3/4 noiembrie 2015, poliţiştii au depistat pe M. Andrei, de 25 ani, din municipiul Călăraşi, care conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai, din Călăraşi, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

Conducător auto, implicat în tamponare, aflat sub influenţa alcoolului

În seara de 3 noiembrie 2015, poliţiştii din Perişoru, sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier fără victime, au constatat că unul dintre conducătorii auto se afla sub influenţa alcoolului şi nu avea dreptul de a conduce autovehicule. Aceştia au demarat cercetările pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În fapt, Z. Valeriu, de 60 ani, din comuna Perişoru, a condus un autoturism pe raza satului Tudor Vladimirescu, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus din sensul opus de I. Gheorghe, de 27 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Z. Valeriu şi negativ în cazul celuilat şofer.

 Din verificările efectuate a rezultat că lui Z. Valeriu i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Budeşti – accident rutier

În dimineaţa de 3 noiembrie 2015, M. Marian, de 42 ani, din oraşul Budeşti, a condus un autoturism pe DN 4  şi ar fi adormit la volan, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu un autovehicul condus ne S. Dumitru, de 25 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui M. Marian.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că lui M. Marian i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, cercetările fiind efectuate în continuare pentru determinarea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Pentru reducerea riscului rutier pe drumurile publice, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi de vizibilitate, să se angajeze în efectuearea depăşirii altor vehicule doar dacă sunt siguri că o pot face în siguranţă!

Comentariile sunt inchise.