Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 7:53 pm - 3 noiembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

La data de 2 noiembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au au pus în executare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Călăraşi pe numele unor femei din comuna Dragalina.

R. Georgiana, de 28 ani, G. Vioaleta, de 50 ani, şi C. Carmen, de 32 ani, toate urmărite naţional, condamnate la pedepse cu închisoarea între 2 ani şi două luni şi 3 ani şi patru luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare, au fost depuse în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului

În seara de 1 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, pe raza comunei Şoldanu, un autoturism condus de S. Laurenţiu, de 35 ani, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind demarate cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Cercetat pentru conducere fără permis

În seara de 1 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat, pe raza comunei Sohatu, pe M. George, de 25 ani, din comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concetraţie alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul infracţiunii de conducere unui vehicul fără permis de conducere.

 

Evenimente rutiere

În dimineaţa de 2 noiembrie 2015, P. Ion, de 59 ani, din oraşul Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov, a condus un autoturism pe DJ 303, în satul Sultana, comuna Mânăstirea, şi accidentat pe E. Gheorghe, de 81 ani, din localitate, care circula pe o bicicletă în aceeaşi direcţie de mers şi nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

În ziua de 2 noiembrie 2015, I. Mirela, de 23 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, şi la intersecţie cu strada Victoriei, a accidentat uşor o minoră, care traversa drumul public prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

 I. Mirela a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

 

Recomandări privind circulaţia în siguranţă a pietonilor:

– Circulaţi doar pe trotuar!

– În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol), fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada.

– Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

– Traversarea străzii se face doar pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

– Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi traversa doar la culoarea verde!  

Comentariile sunt inchise.