Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 2:24 pm - 19 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Prins de poliţişti, la furat, din maşini      

Poliţiştii din Călăraşi au prins în flagrant delict, pe strada Victoriei, un bărbat din localitate, în timp ce încerca să fure bunuri dintr-un autoturism.

În noaptea de 18/19 octombrie 2015, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Călăraşi, au prins pe O. Ştefan, de 23 ani, din localitate, în timp ce se afla lângă un autoturism şi încerca să sustragă bunuri, cu ajutorul unor chei şi o lanternă.

Din cercetările efectuate de poliţişti se pare că bărbatul ar fi sustras, în noaptea de 16/17 octombrie 2015, un acumulator auto, de la un autoturism parcat pe strada Victoriei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

Agenţi de pază, găsiţi de poliţişti, dormind

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, Compartimentul Sisteme de Securitate, au desfăşurat, în noaptea de 15/16 octombrie 2015, o acțiune pe linia prevenirii furturilor din societăți comerciale asigurate cu pază din cadrul societăţilor specializate de pază şi protecţie și pază proprie, pe timpul nopții, în municipiul Călăraşi.

Au fost verificate 3 societăţi de pază şi protecţie, precum 46 de societăţi comerciale. Poliţiştii au controlat 46 de agenţi de pază, trei dintre agenţii de pază fiind găsiţi dormind, şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale conform Legii 333/2003, în valoare de 600 lei.

 

Evenimente rutiere:

-În seara de 16 octombrie 2015, E. Maria, de 60 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Frumuşani, a surprins şi accidentat uşor pietonul I. Nicolae, de 30 ani, din localitate, care se afla pe carosabil.  

Conducătoarea autoturismului posedă permis de conducere categoria B din anul 2005, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

 

– În noaptea de 17/18  octombrie 2015, P. Valentina, de 19 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe direcţia de mers Chiciu- Cuza Vodă,

pe fondul neadaptării vitezei în curbă semnalizată regulamentar prin indicatoare şi marcaj, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu parapetul metalic de protecţie din partea stângă a direcţiei de mers.

 În urma accidentului au rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Conducătorul auto posedă permis de conducere din anul 2014, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

 

-În ziua de 17 octombrie 2015, V. Elena, de 56 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism în afara comunei Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi, pe fondul neacordării priorității de trecere, a intrat în impact cu un alt autovehicul condus de G. Aurelian, de 33 ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului.

Ambii conducători auto posedă permis de conducere şi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 

-În seara de 17 octombrie 2015, C. Dumitru, de 64 ani, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, în calitate de biciclist, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus, pe DN 3 B, de C. Denis, de 21 ani, din comuna Roseţi, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată,

Din impact a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, cercetările continuând pentru stabilirea cu exactitate a  tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere. 

Comentariile sunt inchise.