Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 3:01 pm - 5 octombrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Prinşi de poliţişti, la furat de lemne

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au prins un grup de bărbaţi care transportau cu două căruţe aproximativ 900 kg de lemne.

În ziua de 4 octombrie 2015, poliţiştii surprins în flagrant delict cinci bărbaţi din Fundulea, care transportau cu două atelaje hipo aproximativ 900 kg de lemne din specia nuc, pe care le-ar fi sustras de pe un teren aparţinând unui institut din localitate.

Întreaga cantitate de lemne a fost ridicată de poliţişti şi urmează a fi predată proprietarului.

În cauză a fost întomit dosar penal şi se desfăşoară cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infractionale

 

Reţinut de poliţişti pentru act sexual cu un minor

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat din comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, care a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani.

În fapt, în ziua de 02 octombrie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de mama minorei, T.L., de 33 ani, din comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, cu privire la fapul că fiica sa a întreținut raporturi sexuale cu o persoană necunoscută din aceeași localitate.

Verificările efectuate de poliţişti au condus la idenficarea cu operativitate a lui D. Iulian, de 30 de ani, din localitate, bănuit de săvârşirea faptei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, iar Parchetul de pe lângă Judecătora Lehliu Gară, a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

 

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Exemple:

– Poliţişti din Olteniţa au identificat în trafic, pe strada Nicolae Bălcescu, în noaptea de 02/03 octombrie 2015, un autoturism, condus de B. Vasile, din localitate, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.     

– În dimineaţa de 4 octombrie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat, în comuna Spanţov, pe C. Mihai, de 26 ani, din localitate, care în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, întrând într-un gard.

 

Evenimente rutiere

În ziua de 03 octombrie 2015, M. Georgică, de 26 ani, din comuna Roseți, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 3B, în localitatea Modelu,

a surprins și accidentat ușor pe C. Florea, de 69 ani, care în calitate de biciclist, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers la stânga.  

 Conducătorul auto posedă permis de conducere categoria B din anul 2007.      

 Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele  fiind negative.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

În dimineaţa de 4 octombrie 2015, C. Ion, de 79 ani, Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 3, localitatea Ilena, nu a  păstrat o distanţă suficientă faţă de un atelaj hipo condus de D. Emil, de 60 ani, din localitate, intrând în coliziune cu aceasta şi provocând vătămarea uşoară a trei ocupanţi din atelajului hipo şi avarierea autoturismului.

Cele trei victime au fost transportate la spitalul Lehliu Gară.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Comentariile sunt inchise.