Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 6:11 pm - 14 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

„Merită să rişti?!” – conducerea sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În timpul activităţilor zilnice desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri urmăresc reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic şi conştientizarea acestora asupra consecinţelor nerespectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra pericolului reprezentat de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorii auto, depistaţi că au consumat alcool înainte de a urca la volan au fost sancţionaţi contravenţional, în funcţie de concentraţia de alcool prezentă în aerul expirat, sau vor face obiectul cercetărilor în dosarele penale întocmite.

 

Exemple:

– În noaptea de 12/13 septembrie 2015, poliţişti din Olteniţa au oprit în trafic, pe bulevardul Tineretului, un autovehicul condus de V. George, de 38 ani, din localitate, care prezenta halenă alcoolică.

Acesta avea o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Olteniţa pentru prelevarea de mostre de sânge.

 

– Poliţiştii din Olteniţa au depistat, în aceeaşi noapte, pe strada Cuza Vodă, un autovehicul condus de T. Nicolae, de 23 ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul care conducea autovehicului nu posedă permis de conducere, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

– În dimineaţa de 13 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucureşti pe M. Mădălin, de 22 ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

– În noaptea de 12/13 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat, pe raza comunei Chirnogi, pe O. Mariana, de 27 ani, din localitate, care conducea un autoturism şi a încercat să se sustragă verificărilor.

Poliţiştii au constatat că tânăra nu posedă permis de conducere, maşina fiindu-i încredinţată de proprietar, care avea cunoştinţă că aceasta nu este posesoare de permis.

 

În toate aceste situaţii au fost demarate cercetări în cadrul dosarelor penale deschise.

Acţiunile poliţiştilor au caracter de continuitate, toate abaterile de la legislaţia rutieră, constatate, urmând să fie sancţionate potrivit competenţelor legale.

În paralel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi continuă campania de informare a cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis – „MERITĂ SĂ RIŞTI?!”.

Merita sa risti 7

Ciocăneşti – accident rutier uşor

La data de 12 septembrie 2015, S. Laurenţiu, de 36 de ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe raza comunei Ciocăneşti şi nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autovehiculul care se deplasa în faţă, fiind condus de B. Adi, de 25 ani, din comuna Grădiştea, cu care a intrat în coliziune.

Din accident a rezultat rănirea uşoara a conducătorului auto, B. Adi.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările au fost demarate pentru determinarea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului.

Comentariile sunt inchise.