Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 1:20 pm - 7 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Acţiuni, desfăşurate de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, în târgul de toamnă din Călăraşi

În perioada 2- 4 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Călăraşi, au desfăşurat activităţi de verificare a operaţiunilor comerciale cu legume şi fructe proaspete, cu băuturi alcoolice şi cu produse de panificaţie, pentru depistarea persoanelor fizice sau juridice care încalcă prevederile legale privind întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute, în târgul de toamnă din municipiul Călăraşi.

Au fost verificate 27 societăţi comerciale, fiind constatate şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de peste 140.000 lei.

26 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.544,6 lei.

  •  

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţiştii rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Exemple:

– În dimineaţa de 04 septembrie 2015, agenţi de poliţie din cadrul  Postului de poliţie Plătăreşti au depistat, pe raza comunei, pe M. Bogdan, de 19 ani, din comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

Poliţişti din Olteniţa au identificat în trafic, pe Bulevardul 22 Decembrie, în noaptea de 05/06 iulie 2015, un autoturism, condus de V. Marius, de 34 ani, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe mostre pentru stabilirea alcoolemiei.     

– În ziua de 04 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat pe P. Tudor, de 53 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat cu care tracta o remorca neînmatriculată  şi fără a poseda permis de conducere.

 

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

  •  

Reţinuţi de poliţişti pentru furt calificat

La data de 04 septembrie 2015, poliţiştii Poliţiei Municipiului Olteniţa au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în seara de 23 august a.c., A. Mihaela, de 27 ani, din localitate, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras trei telefoane mobile din locuinţă.

Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea lui T. Mihăiță, de 23 ani, T. Viorel, de 21 ani şi D. Ionel, de 42 ani, toţi din municipiul Olteniţa, bănuiţi de săvârşirea faptei.

Cei trei bărbaţi au au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

  •  

Accidente rutiere, cercetate de poliţişti

– În noaptea de 04 septembrie 2015, pe DN 4, în afara localităţii Budeşti, V. Stan, de 65 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism nu a păstrat o distanţa suficientă de un atelaj hipo neînregistrat şi nesemnalizat corespunzător, condus în aceeaşi direcţie de mers de N. Ionel, de 30 ani, din oraşul Budeşti, cu care a intrat în coliziune.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului care a fost transportat la spital.

  1.  

În ziua de  05 septembrie 2015, C. Anghel, de 48 ani, din comuna Mănăstirea, în timp ce conducea un autoturism, la intersecţia cu DJ 403 a executat viraj stânga fără a acorda prioritate unui autoturizm, condus de V. Viorel, de 46 ani care se deplasa pe D.N 4 din direcţia Olteniţa-Bucureşti.

În urma accidentului a rezulta vătămarea corporală  a trei persoane care se aflau în autoturisme.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele situaţii poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Comentariile sunt inchise.