Buletin de presa – I.P.J. Calarasi

Media 8:53 pm - 10 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – I.P.J. Calarasi

DN 3B – conducător auto, sub influența alcoolului, depistat în trafic de polițiști

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat, în ziua de 09 septembrie a.c., pe D.N. 3B, pe raza comunei Jegălia, pe M. Ionel, de 41 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes, deși prezenta o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


Dragalina – conducere fără permis, a unui autovehicul neînmatriculat

În dimineața de 10 septembrie a.c., ora 07.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat, pe D.C. 20, în comuna Dragalina, pe C. Ștefan, de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul marca Mercedes Vito, fără a poseda permis de conducere și cu autorizația provizorie de circulație expirată din data de 25 iulie 2012.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


Conducătorul auto, care a accidentat grav un pieton, pe raza localității Drajna, și a părăsit locul faptei, a fost identificat de polițiștii rutieri

Ca urmare a investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Călărași cu privire la un accident rutier grav, cu părăsirea locului faptei, a fost identificat conducătorul auto în persoana lui M. Gabriel, de 24 ani, din comuna Cuza Vodă, județul Constanța.
Reamintim că accidentul s-a produs în seara de 30 august a.c., în jurul orei 18.45, pe raza satului Drajna, comuna Dragalina, județul Călărași, când o autoutilitară marca Peugeot, înmatriculată în Bulgaria, a surprins și rănit grav pe D. Gheorghe, de 63 ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, care se deplasa, în calitate de pieton, pe partea carosabilă.
Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, pentru clarificarea cauzele și împrejurărilor concrete de producere a evenimentului rutier, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Accidente rutiere, soldate cu răniți ușor

În ziua de 09 septembrie a.c., ora 09.30, pe D.N. 3, în afara localității Cuza Vodă, județul Călărași, S. Alexandru, de 28 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, conducea un autoturism marca Fiat, când a surprins și accidentat ușor pe Ț. Viorel, de 62 de ani, din municipiul Călărași, care s-a angajat în traversarea drumului public fără să se asigure și prin loc nemarcat.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să fie continuate cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.


În ziua de 09 septembrie a.c., ora 12.40, pe D.N. 3A, în localitatea Ogoru, S. Marius, de 23 ani, din municipiul Galați, conducea o autoutilitară marca Scania, tractând o semiremorcă, și pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă, a părăsit partea carosabilă pe celălalt sens de mers. Ansamblul de vehicule s-a răsturnat, distrugând gardul împrejmuitor al unei locuințe.
Autoutilitara era încărcată cu floarea soarelui, care s-a împrăștiat în afara părții carosabile și în curtea unei locuințe.
Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Lehliu-Gară pentru îngrijiri medicale, unde i-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comentariile sunt inchise.