ATENŢIE LA ÎNRĂUTĂŢIREA VREMII! POT EXISTA PERICOLE PENTRU CIRCULAŢIA RUTIERĂ!

Media 7:30 pm - 16 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru ATENŢIE LA ÎNRĂUTĂŢIREA VREMII! POT EXISTA PERICOLE PENTRU CIRCULAŢIA RUTIERĂ!

În condiţiile avertizării meteorologice cod portocaliu de viscol pentru judeţul Călăraşi, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să sisteze deplasările în afara localităţilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru perioada 16.01.2016, ora 20,00 – 17.01.2016, ora 20,00, o avertizare meteo cod portocaliu de ninsoare şi viscol, cu intensificări ale vântului la rafală de 70-80 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 metri, valabilă inclusiv pentru judeţul Călăraşi.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar și doar după luarea unor măsuri de autoprotecție!

Atenţie! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

Dacă este absolut necesar să conduceţi pe o astfel de vreme, înainte de plecarea la drum, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua călătoria după deblocare!

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! Dotaţi-vă cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 

Asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, telefon mobil cu încărcător/baterie de rezervă pentru a putea solicita sprijinul autorităilor, la nevoie!

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

         Poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru siguranţa participanţilor la trafic!

Comentariile sunt inchise.