APIA Calarasi – informare de presa

Media 3:41 pm - 19 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru APIA Calarasi – informare de presa

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a început în anul 2011 colaborarea cu Fundația IREX România care implementează în România Programul Biblionet. Programul național Biblionet – lumea în biblioteca mea este una dintre cele mai importante investiții într-o intervenție de anvergură pentru facilitarea accesului public la Internet și construirea unui sistem durabil de biblioteci publice moderne în România. 

Obiectivul programului Biblionet este de a facilita accesul populației la mijloacele tehnologiei informaționale, mai ales în zonele rurale, unde accesul la Internet este limitat.

Protocolul, încheiat pe o perioadă de doi ani, vizează crearea și conso­lidarea unui cadru institu­țional care să faciliteze accesul fermierilor, solicitanți ai formelor de sprijin gestionate de APIA, la mijloacele tehnologiei moderne (Internet), în vede­rea digitizării online a par­celelor agricole. Astfel, părțile semnatare își propun facili­tarea accesului fermierilor la aplicația IPA online, în cadrul bibliotecilor publice, precum și creșterea, prin instruiri realizate de către personalul APIA, a capacității biblio­tecarilor de a-i sprijini pe agricultori în acest sens.
În perioada următoare,  A.P.I.A. –Centrul Județean Călărași va organiza noi sesiuni de instruire și informare pentru bibliotecari.

Prin intermediul Programului Biblionet, în cele 34 de biblioteci din județul Călărași, (Călărași, Alexandru Odobescu, Borcea, Ciocănești, Curcani, Cuza Vodă, Dorobanțu, Independența, Lehliu Gară, Mînăstirea, Roseți, Ștefan cel Mare, Ștefan Vodă, Budești, Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Lupșanu, Oltenița, Perișoru, Plătărești, Sărulești, Vlad Țepeș, Luica, Grădiștea, Nicolae Bălcescu, Radovanu, Șoldanu, Spanțov, Tămădău Mare, Vasilați), se vor putea oferi fermierilor, informațiile necesare completării online, în mod rapid și eficient, a cererilor de sprijin pe suprafață SAPS 2013.

DIRECTOR EXECUTIV
Marinela DINULESCU
Responsabil Relații Publice și Comunicare
Alina Elisabeta POPA

Comentariile sunt inchise.