Adrian Mihalcea: „Presiune nu simt, presiunea încerc să o iau şi de pe umerii jucătorilor şi să joace la adevărata lor valoare”

Media 1:33 pm - 15 februarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Adrian Mihalcea: „Presiune nu simt, presiunea încerc să o iau şi de pe umerii jucătorilor şi să joace la adevărata lor valoare”

Adrian Mihalcea, antrenorul echipei Unirea Slobozia, urmareste meciul cu FCM Dorohoi din cadrul etapei I din Liga a II-a, in Dorohoi, sambata, 30 august 2014. IONUT TABULTOC / MEDIAFAX FOTO

Dunărea Călăraşi va începe partea a doua a sezonului cu un nou antrenor, în persoana lui Adrian Mihalcea (39 ani). Staff-ul tehnic pe care fostul dinamovist îl va conduce va avea o presiune mare pe umeri încă din start, Ionel Ganea predându-i echipa într-un moment în care se află pe primul loc în Seria I a Ligii 2, la egalitate de puncte cu Rapid Bucureşti. Mihalcea va avea ca obiectiv promovarea, clasarea pe un loc de play-off fiind deja asigurată.

Adrian Mihalcea, originar din Slobozia, revine după 20 de ani la Călăraşi, de data aceasta în postura de antrenor, după ce în sezonul 1995-1996 a activat ca jucător la Dunărea. După ce a semnat un contract valabil până la vară, cu opţiunea de prelungire pe încă un an, Mihalcea a acordat site-ului oficial al clubuluiun interviu în care spune ce gânduri are, ce obiective şi-a asumat şi ce crede despre echipă şi suporteri. Mai jos îl puteţi citi.

– Adi Mihalcea, viaţa te-a adus din nou la Călăraşi, de data asta în postura de antrenor. Un sezon, 1995-1996, ai activat ca jucător la Dunărea Călăraşi. Cum ai regăsit Călăraşiul după aproape 20 de ani?

– Mi-a fost, glumind spus, un pic „de ajuns” ca să ajung la marea performanţă. Am găsit echipa într-o postură mult mai favorabilă, o echipă pe val, o echipă care îşi doreşte foarte mult să facă istorie. Există posibilitatea să nu se mai întâlnească vreodată cu această oportunitate. Câţiva oameni au rămas din timpurile când activam ca jucător. E ok. Am început, avem deja o săptămână şi ceva de când lucrăm împreună.

– Ai semnat cu Dunărea…

– Da, oficial am semnat cu Dunărea, este un contract valabil până în vară cu posibilitatea de prelungire.

– Ce obiectiv ţi s-a fixat?

– Obiectivul este acela de a încerca promovarea. Ştiu că este un obiectiv îndrăznet, dar toată lumea din jurul echipei, plus noi, staff-ul şi jucătorii ne dorim acest lucru.

„Presiune nu simt, presiunea încerc să o iau şi de pe umerii jucătorilor şi să joace la adevărata lor valoare”

– Cum ţi se par jucătorii?

– Nu sunt jucători de o valoare individuală extraordinară, dar formează un grup unit. Deci ei, cu forţa grupului, plus munca fostului antrenor şi-au spus cuvântul şi asta este un lucru mai important decât a avea individualităţi în echipă.

– Simţi o presiune ceva mai mare în sensul în care ai găsit echipa pe primul loc?

– Nu există presiune şi eu sunt de principiul că, dacă munca este corectă, vin şi rezultatele. Până la urmă presiunea te face la un moment dat să lucrezi mult mai atent şi mai bine. Asta nu face decât să ne ambiţioneze mai mult. Deci presiune nu simt, presiunea încerc să o iau şi de pe umerii jucătorilor şi să joace la adevărata lor valoare, fără a gândi la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu îndeplinesc obiectivul.

– Ce l-ar putea individualiza pe antrenorul Adi Mihalcea?

– Sunt un antrenor disciplinat. Sunt un antrenor care pune bazele pe pregătirea fizică, foarte importantă în fotbalul actual şi pe tacticizarea jocului. N-am avut în sezoanele în care am fost antrenor rezultate mari. Au existat rezultate fluvii, dar sunt pe plus la meciuri câştigate şi la siguranţa în joc.

Agresivitate, o atitudine pozitivă: cerinţele sale pentru jucători

– Ai antrenat până acum pe Unirea Slobozia şi ACS Berceni. Dunărea, cred că reprezintă o provocare importantă pentru cariera ta?

– Da, este o provocare importantă şi prin obiectivul pe care şi l-a propus şi sunt conştient, mă repet, mă înham la muncă şi îmi doresc să realizez acest obiectiv şi pentru oraş şi pentru ceea ce înseamnă viitorul meu în această branşă.

– Ai fost atacant, îmi imaginez că partitura tactică va fi una ofensivă.

– Va fi o partitură echilibrată. Noi n-avem voie să atacăm sau să ne gândim la atac cât să pregătim şi apărarea. Dar vom fi destul de ofensivi şi agresivi. Asta îmi doresc de la jucătorii mei: agresivitate, o atitudine pozitivă n-are cum să nu îţi dea mari posibilităţi de poartă.

– Ai mai avea nevoie de întăriri?

– Da, cu siguranţă. Din păcate, echipa a slăbit prin plecarea lui Buş şi situaţia puţin neclară cu Alami. Din fericire pentru noi, se pare că Alami a revenit la sentimente mai bune şi va face parte în continuare din grupul nostru, dar încercăm să aducem încă doi-trei jucători, nu mai multe piese, nu neapărat numeric, cât valoric, pentru că vor fi partea a doua a sezonului regulat plus play-off-ul, va fi foarte greu şi atunci sunt destule meciuri, intervin suspendările.

– Meciurile se vor juca chiar şi miercurea la un moment dat.

– E posibil şi treaba aceasta. Şi mai e ceva, vrem să creăm concurenţă pe posturi. Asta nu te face decât să creşti şi ca valoare individuală şi ca grup.

– Spune un mesaj pentru cei care te-au văzut ca jucător şi care te vor urmări începând cu 27 februarie pe banca Dunării, în primul meci oficial al anului.

– Aş vrea să se gândească la mine ca antrenor şi numai ca la un antrenor, nu ca la un fost jucător. Lasăm cariera de fotbalist la o parte. Trebuie să aibă încredere în mine pentru că nu îi voi dezamăgi, cu siguranţă. Trebuie să creadă şi să stea lângă echipă şi în momentele grele şi trebuie să ne strângem toţi în vară să sărbătorim.

Comentariile sunt inchise.