Acțiuni desfășurate de polițiștii călărășeni pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea riscului rutier pe raza județului

Media 10:00 pm - 13 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Acțiuni desfășurate de polițiștii călărășeni pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea riscului rutier pe raza județului

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea I.G.P.R., desfășoară în perioada 12 – 14 iulie a.c. acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică necesar diminuării fenomenului infracțional pe raza județului Călărași

Polițiștii acționează pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și depistarea persoanelor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale.

La acțiuni vor participa în acest sfârșit de săptămână, polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, prevenire, transporturi și pentru acțiuni speciale ce vor avea în vedere reducerea riscului rutier, în special a evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum și prevenirea faptelor ce pot leza avutul public și privat, viața și integritatea corporală a persoanelor.

De asemenea, polițiștii de prevenire vor distribui materiale informative și le vor oferi sfaturi utile cetățenilor pentru a-și proteja bunurile și a evita astfel să devină victime ale infracțiunilor.

În ziua de 12 iulie a.c., 76 de polițiști călărășeni au acționat pe raza întregului județ, fiind constatate 3 fapte de natură penală și aplicate 176 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată și O.U.G. nr. 195/2002 republicată, în valoare totală de 26 760 lei.

Exemple:

– A fost depistat pe raza Comunei Independența, pe D.J. 307 A, V. Gheorghe, de 45 ani, din Municipiul București, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, având o alcoolemie de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

– D. Alexandru, de 61 ani, din Comuna Jegălia, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul marca Opel, pe D.N. 3B, având o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– B. Ion, de 34 ani, din Municipiul București, a fost depistat pe raza D.N. 4, în timp ce conducea autoturismul marca Fiat Ducato, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,24mg/l, alcool pur în aerul expirat.

– A fost depistat pe D.J. 307 A, pe raza Comunei Alexandru Odobescu, G. Constantin, de 21 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea mopedul marca Aprillia, neînregistrat, proprietate personală, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

– A fost depistat pe D.J. 307 A, pe raza Comunei Alexandru Odobescu, Z. Ionel, de 31 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea mopedul marca Piagio, neînregistrat, proprietate personală, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În ambele situații, polițiștii au întocmit doare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluții prin parchet.

Comentariile sunt inchise.