ACŢIUNI, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI, PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Media 6:31 pm - 19 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru ACŢIUNI, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI, PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

politiaAcţiunile poliţiştlior rutieri în trafic vizează salvarea de vieţi omeneşti, prin reducerea riscului de producere a accidentelor, asigurarea fluenţei circulaţiei şi sancţionarea celor care încalcă normele specifice.

În perioada 15 – 20 decembrie 2015, pe drumurile publice din toată ţara, implicit la nivelul judeţului Călăraşi, au fost intensificate acţiunile de monitorizare a traficului, de reducere a riscului rutier.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au aplicat, în doar două zile, peste 300 de sancţiuni, dintre care 20 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 77 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au reţinut 28 de permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Poliţişti au demarat cercetările şi ca urmare a constatării a 5 infracţiuni la regimul circualţiei rutiere.

Acţiunile care vizează combaterea conducerii autovehiculelor cu viteze peste limitele stabilite de lege şi conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării normelor privind circulaţia rutieră sunt în plină desfăşurare.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu viteza adaptată în permanenţă condiţiilor meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, respectând totodată pe ceilalţi participanţi la trafic.

Comentariile sunt inchise.