ACȚIUNE PENTRU RESPECTAREA NORMELOR RUTIERE

Media 7:50 pm - 15 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE PENTRU RESPECTAREA NORMELOR RUTIERE

Poliția Română, prin direcțiile de specialitate, coordonează, în perioada 15-17 noiembrie a.c., o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere grave.

La activități participă atât polițiști de la rutieră, cât și polițiști de ordine publică. Aceștia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Pe lângă activitățile de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii acționează în sistem integrat pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică.

* * *

Recomandări rutiere:

~ Pentru o călătorie sigură, recomandăm șoferilor să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere, să manifeste atenție sporită la ce se întâmplă în trafic și să adopte o manieră preventivă de condus.

~ Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă să se informeze asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată și să-și echipeze autovehiculul corespunzător.

~ Manifestați prudență sporită și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

~ Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

~ De asemenea, este necesar să păstrați în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță!

~ Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.

~ Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranță!

~ Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

~ Respectați-i pe ceilalți participanți la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

~ Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile agenților de circulație și ale lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în cazul interzicerii/restricționării temporare a circulației pe unele sectoare de drum.

Comentariile sunt inchise.