ACȚIUNE PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII FURTURILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ

Media 9:59 pm - 6 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru ACȚIUNE PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII FURTURILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ

Astăzi, 06 iunie a.c., între orele 06.00-11.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, împreună cu reprezentanți ai S.C. Enel Dobrogea S.A. și polițiști din cadrul secției rurale Gălbinași, au executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii sustragerii de energie electrică, pe raza comunelor Gălbinași și Fundeni.
În urma controalelor efectuate au fost identificate 15 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.
Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanții societății de distribuție a energiei electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalații clandestine racordate direct la rețeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuințelor.
Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere de energie electrică și folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal și Legea nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.
Pe timpul acțiunii, alte 5 persoane au fost sancționate contravențional pentru încălcarea dispozițiilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
Printre faptele de natură contravențională reținute de organele de ordine se numără:
– omisiunea întocmirii și afișării, de către operatorii economici a prețurilor și tarifelor;
– refuzul de a da relații cu privire la stabilirea identității.

……………………………………………………………………………………………….

SANCȚIONAT PENTRU ÎNCĂLCAREA LEGII NR. 12/1990
În data de 05 iunie, a.c., orele 11.55, un echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de patrulare pe raza municipiului Călărași, a depistat în zona Piaței Orizont, pe numitul R.G. de 18 ani, în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor, un număr de 3 parfumuri, fără a deține autorizație de în acest sens.
Persoana în cauză, a fost sancționată pentru încălcarea dispozițiilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Comentariile sunt inchise.